Ghid turistic Insula Sainte-Marie

Despre Insula Sainte-Marie

Insula Sainte-Marie, cunoscuta si ca Nosy Boraha, se afla pe coasta estica a Madagascarului. Orasul principal al insulei se numeste Ambodifotatra si are o populatie de circa 17.000 de locuitori. Insula a fost in secolele XVII si XVIII una dintre cele mai populare baze ale piratilor, din doua motive: nu este departe de principalele rute comerciale spre Indii iar golfurile sale asigurau navelor ape linistite. Pirati legendari precum William Kidd, Robert Culliford, Olivier Levasseur, Henry Every, Abraham Samuel sau Thomas Tew, au locuit pe aceasta insula. Unele corabii ale piratilor pot fi inca vazute iesind la suprafata in apele din apropierea tarmului.

Vegetatia tropicala, plajele cu nisip fin, sutele de cocotieri si golfurile linistite bogate in recifuri de corali au transformat aceasta insula intr-o destinatie populara de vacanta a Madagascarului. Atmosfera de liniste si relaxare domina intreaga insula. Aici, bicicleta este cel mai popular mijloc de transport pentru a vizita toate atractiile zonei. Sau, daca vreti putina aventura, puteti folosi piroga. Cele mai bune plaje pentru inot se afla pe coasta nordica si vestica a insulei. Apele linistite si numerosii recifi de corali au transformat insula intr-un paradis pentru amatorii de scuba diving si snorkeling. In Sainte Marie s-a dezvoltat o buna infrastructura turistica, cu un numar ridicat de hoteluri de lux si servicii destinate vizitatorilor.

Majoritatea turistilor vin aici in lunile iulie si august pentru a urmari de pe tarm migratia balenelor. Plaja Cocoteraie este cunoscuta pentru afluxul de testoase care isi depun aici ouale, protejate fiind de localnici. Acestia din urma sunt foarte atasati de traditii. Ritualul invocarii spiritelor inaintasilor este des practicat. Insula Sainte Marie se lauda si cu o flora si fauna bogata. Lemurii, o specie pe cale de disparitie, pot fi admirati in preajma padurilor de pe insula. De asemenea, in zona cresc diferite specii de orhidee, printre care si magnifica Regina a Madagascarului.

Insula Sainte-Marie