Ghid turistic Bintulu

Recomandat pentru: -

Despre Bintulu

Bintulu este un oras de coasta, situat in Malaezia. Orasul este situat geografic la jumatatea distantei dintre Kuching si Kota Kinabalu. Bintulu este al patrulea cel mai mare oras din Sarawak, dupa Kuching, Miri si Sibu.

Ca turist in Bintulu, puteti vizita Kampung Jepak, un sat de pescari in care veti fi fascinati de viata traditionala. De asemenea, puteti vizita Pasar Utama si Pasar Tamu Bintulu, doua piete situate una langa cealalta in care veti gasi o multime de delicatese locale. Vizitati Kuan Ying Tong Temple, singurul templu chinez din zona, situat la doar doar 2 kilometri de centrul orasului. Doriti sa faceti plaja? Nu ezitati si vizitati Tanjung Batu Beach, un loc in care oamenii din Bintulu fac jogging, se plimba sau stau sa se bronzeze. Taman Tumbina este o gradina zoologica in care veti putea vedea animale diverse, cum ar fi crocodili si pitoni.

Bintulu este accesibil pe calea aerului si rutier. Aeroportul Bintulu este situat la 5.5 km sud-vest de oras si este echipat sa poata primi avioane pana la dimensiunea unui Boeing 747. Malaysia Airlines si AirAsia sunt singurele companii aeriene care zboara la Bintulu. Malaysia Airlines si AirAsia opereaza zboruri zilnice catre diverse destinatii din tara, care includ Kuching, Miri, Kota Kinabalu si Kuala Lumpur.

Bintulu este bine conectat la alte centre urbane importante din Sarawak de autostrada Pan-Borneo. Serviciile de autobuz expres ofera mijloace confortabile si ieftine de transport catre toate orasele importante din Sarawak.

Bintulu