Ghid turistic Georgetown

Recomandat pentru: situri religioase, arhitectura, puncte de interes, simbol turistic, muzee, arta, cultura

Despre Georgetown

Georgetown este capitala insulei Penang, fiind un oras situat pe pe coasta de vest a Malaeziei. Acest oras a fost listat de UNESCO in 2008 ca un site de Patrimoniu Mondial. Orasul a fost fondat in 1786 de catre un comerciant britanic.

Astazi, orasul este cunoscut pentru centrul sau colonial bine conservat, cu magazine in cladiri de dateaza in secolul al XIX-lea. Piete si vanzatori stradali continua sa fie parte din viata de zi cu zi. Georgetown ofera o privire in timpurile coloniale ale orasului. Lucrarile de restaurare ale orasului progreseaza lent.

In acest oras puteti vizita: Cheong Fatt Tze Mansion, construit in 1890, si restaurat in 1990, conacul a fost construit in conformitate cu principiile Feng Shui de mesteri adusi din sudul Chinei; Fort Cornwallis a fost construit in anul 1793 - in forma de stea, inca in picioare sunt zidurile exterioare si un mic paraclis crestin; Leong San Tong Khoo Kongsi a fost construit in 1850 – este un templu prevazut cu sculpturi bogat ornamentate; Muzeul Penang Islamic gazduit de un conac vechi de un secol, numit dupa proprietarul sau, un comerciant de condimente din Aceh; Pinang Peranakan Mansion - o reprezentare tipica a stilului de arhitectura straits eclectic foarte favorizat de familiile bogate.

Orasul gazduieste, de asemenea, o multime de locuri religioase: Moscheea Keling
a fost fondata in 1845 si este un templu thailandez; Moscheea Kapitan Keling a fost construita in secolul al XIX-lea si este numita dupa un negustor musulman indian; Kuan Yin Teng - unul dintre cele mai vechi temple chinezesti din Penang; Biserica Sf. Gheorghe numita dupa sfantul patron al Angliei; si Biserica Adormirea Maicii Domnului - prima biserica catolica construita pe insula Penang.

Georgetown este un hub de transport important pe insula Penang. Feriboturile spre si de la Butterworth ajung la Raja Tun Uda, terminalul de pe Weld Quay.

Compania Air Asia conecteaza Aeroportul Penang cu mai multe destinatii din Malaezia (Johor Bahru, Kota Kinabalu, Kuala Lumpur, Kuching si Langkawi), Hong Kong, Indonezia (Jakarta, Medan, Surabaya), Singapore si Thailanda (Bangkok).

Georgetown