Ghid turistic Insula Langkawi

Despre Insula Langkawi

Langkawi este un arhipelag de 104 de insule in Marea Andaman, aproximativ la 30 km in largul coastei de nord-vest a Malaeziei. Insulele sunt o parte a statului Kedah, adiacent la granita Thai.

La 1 iunie 2007, Langkawi a primit statutul de World Geopark de la UNESCO. Trei dintre principalele zone de conservare din Langkawi Geopark sunt Machincang Cambrian Geoforest Park, Kilim Karst Geoforest Park and Dayang Bunting Marble. Aceste trei parcuri sunt cele mai populare zone turistice din Langkawi Geopark.

Kilim Karst Geoforest Park este o zona care consta in trei estuare fluviale care se intind de la satul Kisap la Tanjung Rhu si toate sunt interconectate. Acestea sunt bogate in specii salbatice; turistii care vin aici pot vedea vidre, pescarusi, soparle si maimute macac. Tot in aceasta zona puteti vizita numeroase pesteri.

In Langkawi exista doua zone insulare: Insulele de Sud foarte vizitate de turisti si Insulele de Nord-Est fara trafic turistic.

Unele dintre cele mai populare plaje de pe Langkawi sunt Pantai Cenang, Pantai Tengah, Burau Bay, Pantai Kok si Datai Bay. Pantai Cenang este o plaja pitoreasca cu intinderi aparent nesfarsite de nisip alb si fin. Aici veti gasi numeroase restaurante si baruri unde va puteti petrece serile ascultand muzica live si observand apusul de soare. Pantai Tengah gazduieste mai mult hoteluri decat baruri, din acest motiv fiind mai putin aglomerata seara. Golful Burau Bay, care are un afloriment stancos, este locul preferat al pasarilor migratoare din Langkawi. Pantai Kok este o plaja linistita, cu un fundal de dealuri de calcar.

Turistii pot intra pe insula prin intermediul feribotului de la Kuala Perlis sau cu avionul de la Kuala Lumpur.

Insula Langkawi