Despre Kuala Lumpur

Kuala Lumpur este capitala si cel mai mare oras din Malaezia. Orasul propriu-zis ocupa o suprafata de 243 km patrati. Turismul joaca un rol important in economia orasului. Multe mari lanturi hoteliere din intreaga lume sunt prezente in oras. Kuala Lumpur este al saselea cel mai vizitat oras din lume, cu 8.9 milioane de turisti pe an. Turismul de aici este condus de diversitatea culturala a orasului, costuri relativ scazute, oferte gastronomice variate si oportunitati de cumparaturi diverse.

Cele mai importante destinatii turistice din Kuala Lumpur includ Piata Merdeka, Casa Parlamentului, Petaling Street, Palatul National (Istana Negara), Kuala Lumpur Tower, Muzeul National, Piata Centrala, Monumentul National, si site-uri religioase, cum ar fi Moscheea Jamek si Pesterile Batu. Kuala Lumpur este gazda a numeroase festivaluri culturale, cum ar fi Procesiunea Thaipusam la Templul Sri Mahamariamman.

In oras veti gasi cluburi de noapte la moda, baruri si lounge-uri, cum ar fi Beach Club, Espanda, Hakka Republica Wine Bar & Restaurant, Hard Rock Cafe, Luna Bar, Nuovo, Jungle Rum, Clubul Thai, Zouk.

Arhitectura Kuala Lumpur este un amestec de influente coloniale vechi, traditii asiatice, inspiratii islamice si islamice. Fiind un oras relativ tanar in comparatie cu alte capitale din Asia de Sud-Est, cum ar fi Bangkok, Jakarta si Manila, cele mai multe cladiri coloniale din Kuala Lumpur au fost construite spre sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX. Aceste cladiri sunt construite in stil maur, Tudor si neo-gotic.

Independenta impreuna cu cresterea economica rapida din anii 1970 - 1990 si Islamul ca religie oficiala a tarii, a dus la constructia de cladiri intr-un stil local si islamic. Multe dintre aceste au motive geometrice islamice integrate. Exemple de astfel de cladiri sunt Menara Telekom, Menara Maybank, Dayabumi si Centrul Islamic.

Arhitectura moderna si postmoderna a inceput sa apara la sfarsitul anilor 1990 si inceputul anilor 2000. Odata cu dezvoltarea economica, cladirile vechi au fost demolate pentru a face loc celor noi. Cladiri cu fatade din sticla exista in tot orasul, cele mai proeminente exemple fiind Petronas Twin Towers si Kuala Lumpur Convention Centre.

Kuala Lumpur