Informatii utile Kuala Lumpur

Date generale


Moneda: Ringgit (MYR)
Limba oficiala: Malaieza
Fus orar: GMT 08:00

Kuala Lumpur este recunoscuta pentru


puncte de interes
arhitectura
situri religioase
panorama
cultura
plimbari in aer liber

Cand este indicat sa vizitati orasul Kuala Lumpur

In Kuala Lumpur sunt inregistrate temperaturi in mod constant calde in timpul zilei de 30-34 ° C - pe tot parcursul anului. Diminetile sunt de obicei uscate, dar dupa-amiezile sunt adesea punctate de furtuni scurte si de ploi torentiale. Cele mai umede luni sunt februarie-mai si septembrie-decembrie.

Temperaturi medii lunare in Kuala Lumpur, Malaezia

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca hainele usoare, preferabil din bumbac sau tesaturi fine. Pentru a nu deranja localnicii, vizitatoarele ar trebui sa poarte haine care acopera picioarele si partea superioara a bratelor. Retineti ca pantalonii scurti sunt rareori purtati de catre adulti, cu exceptia timpului petrecut pe plaja. Din cauza ploilor torentiale si a capriciilor vremii, adaugati in bagaj o umbrela.

Shopping in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur este un paradis pentru cei pasionati de shopping. Preturile sunt mici, raportate la standardele internationale, si chilipirurile abunda. Cel mai important cartier comercial este asa-numitul Triunghi de Aur - zona legata de Jalan Pudu, Jalan Ampang, Jalan Imbi si Jalan Tun Razak. Jalan Bukit Bintang este un loc bun pentru a incepe cautarea dumneavoastra pentru chilipiruri.

In timp ce moda si electronicele sunt unele dintre cele mai mari chilipiruri in Kuala Lumpur, mestesugurile traditionale abunda. Piata Centrala este cel mai bun loc din care puteti achizitiona sculpturi, picturi, cosuri tribale si alte obiecte de artizanat.

Viza turistica pentru Kuala Lumpur

Pentru a vizita Kuala Lumpur nu veti avea nevoie de o viza, avand in vedere ca intre Romania si Malaezia exista un regim de scutire reciproca de vize pentru o perioada de maxim 90 de zile, in scopuri nelucrative.