Ghid turistic Kuantan

Recomandat pentru: plaja, gastronomie, parc acvatic, cascada

Despre Kuantan

Kuantan este capitala statului cel mai mare din Malaezia, Pahang. Acest oras este situat in apropiere de gura de varsare a raului Kuantan si se confrunta Marea Chinei de Sud.

Kuantan este considerat centrul social, economic si comercial pentru coasta de est a Malaeziei, datorita locatiei sale strategice. Dezvoltarea rapida a transformat si modernizat Kuantan.

Principalul punct turistic din Kuantan este plaja Teluk Cempedak. In zona exista, de asemenea, si alte plaje pitoresti cum ar fi Batu Hitam, Balok, Chenor, Pantai Sepat, Beserah, si Cherating. Kuantan este, de asemenea, cunoscut pentru cascadele sale. Cea mai cunoscuta este Sungai Pandan. Alte doua cascade sunt Cascada Sungai Berkelah si Cascada Jerangkang. In acest oras exista si trei parcuri: Parcul Gelora, Teruntum Mini Zoo si Parcul Agricol. Alte atractii turistice din oras includ Moscheea Masjid Negeri.

Intre optiunile de cazare din Kuantan se numara hotelurile de 5 stele: Hyatt Regency Kuantan Resort si Hotel Zenith; hotelurile de 4 stele: Vistana Kuantan, MS Garden Hotel, Grand Continental Hotel si Legend Resort; Vizitatorii prefera de multe ori statiunile. Cele mai populare sunt: De Rhu Beach Resort, Cherating Holiday Villa Beach Resort, Swiss-Garden Resort, Impiana Resort, Club Med Cherating, si Legend Resort.

Kuantan