Ghid turistic Kuching

Recomandat pentru: puncte de interes, arhitectura, fortareata, istorie, simbol turistic, situri religioase

Despre Kuching

Kuching este capitala si cel mai populat oras al statului Sarawak, din Malaezia. Reperele istorice interesante din Kuching includ Astana - in prezent resedinta oficiala a guvernatorului din Sarawak - sunt Fort Margherita si Templul Tua Pek Kong.

Kuching se bucura de soare pe tot parcursul anului. Ploile apar ocazional. Grindina apare uneori, dar vanturi puternice si furtuni sunt foarte putin probabil sa apara. Se recomanda sa vizitati Kuching in timpul sezonului cald, din martie pana in octombrie. Sezonul musonic are loc intre noiembrie-februarie.

Cea mai veche strada din Kuching include bazarul principal si magazine chinezesti situate de-a lungul Waterfront Kuching cu vedere spre raul Sarawak. Malul marii este dotat cu tarabe alimentare, restaurante si banci si ofera vederi excelente la Astana, Fort Margherita si New Sarawak State Building. La malul marii veti gasi, de asemenea, un turn de observatie, un teatru in aer liber si fantani muzicale. Vechiul Muzeu Sarawak a fost construit de Rajah Charles Brooke in 1891 si modelat dupa o primarie din Normandia. Kuching are mai multe muzee ce simbolizeaza cultura si istoria sa. Intre muzeele din Kuching fac parte Muzeul chinezesc de Istorie, Muzeul Cat Kuching, Muzeul de cherestea Sarawak si Muzeul de Textile Sarawak. Kuching gazduieste primul planetariu construit in Malaezia.

Orasul Kuching include mai multe zone: Padawan este o zona situata la marginea orasului Kuching; aceasta zona gazduieste comunitatile multirasiale, cum ar fi bidayuhs, java, malay si chineza. Kota Sentosa este o zona de centre comerciale, tot aici se afla si. Spitalul de Psihiatrie Sarawak. BDC - BDC si Tabuan Jaya sunt zone rezidentiale. Pending este zona industriala a orasului. Batu Kawa gazduieste Zona Comerciala MJC. 3rd Mile este o zona comerciala in curs de dezvoltare, gazduind intre altele prima scoala privata din Sarawak si un cinematograf. Padungan este o zona ce gazduieste hoteluri, cum ar fi Crowne Plaza, Grand Margherita, Hilton, Pullman, Somerset Gateway si Novotel, cluburi de 4-5 stele, si puncte turistice populare, cum ar fi Kuching Waterfront. Simpang Tiga este zona care gazduieste Universitatea Swinburne. Satok este o zona populara in randul turistilor pentru piata de week-end. Petra Jaya este zona in care locuieste marea majoritate a populatiei Malay.

Aeroportul International Kuching este principala cale de acces in Sarawak. Exista conexiuni aproape in fiecare ora la Kuala Lumpur, precum si zboruri frecvente la Singapore, Johor Bahru, Labuan, Kota Kinabalu si in alte orase din Sarawak, cum ar fi Sibu, Bintulu si Miri. Legaturile internationale sunt destul de limitate, desi exista cateva servicii de saptamana la Guangzhou, Hong Kong, si Pontianak. Companiile aeriene internationale care opereaza in Kuching includ SilkAir, Royal Brunei, Tiger Airways, si Batavia Air.

Top obiective turistice Kuching

Fortul Margherita din Kuching
Fortul Margherita din Kuching

Daca v-ati decis sa va petreceti cateva zile de vancata in orasul Kuching, din Malaezia, trebuie sa va faceti timp sa vizitati Fortul Margherita, considerat...

Templul Hong San din Kuching
Templul Hong San din Kuching

Construit la jumatatea secolului XIX, Hong San este cel mai renumit templu chinezesc din Kuching. Lacasul este superb decorat cu lemn sculptat si a fost...

Kuching