Ghid turistic Malacca

Recomandat pentru: puncte de interes, situri religioase, arhitectura, plimbari in aer liber, istorie, simbol turistic, arta

Despre Malacca

Malacca este capitala statului Malacca, un oras situat pe coasta de vest a Malaeziei. O vizita in Malacca este o experienta unica, orasul beneficiind de un fundal istoric si cultural bogat de origine portugheza, olandeza si britanica. Centrul orasului a fost listat de UNESCO ca un site al Patrimoniului Mondial in iulie 2008.

Partea veche a orasului propriu-zis are, in plus fata de vechiul palat si cladirile mari lasate de europeni, multe case private si magazine datate cu un secol sau mai mult in urma, acum detinute de comercianti chinezi. Multe dintre aceste cladiri au frumoase detalii, cum ar fi gresie portelanata si basoreliefuri din ipsos. In zilele de marti, mai multe muzee, magazine, si restaurante sunt inchise, mai ales in zona Jonker Street.

Zona de patrimoniu a orasului include: Baba and Nyonya Peranakan Museum, un exemplu foarte bun de cultura peranakana; Cheng Hoon Teng Temple - cel mai vechi templu chinezesc din Malaezia; Biserica lui Hristos - construita intre 1741 si 1753, cea mai veche biserica protestanta din Malaezia; Piata Olandeza situata in jurul Bisericii lui Hristos, construita in 1886; Jonker, Heeren si strazile adiacente – o zona cu strazi inguste, case frumos decorate, magazine mici, temple si moschei; Kampung Moscheea Kling, Muzeul Marinei din Malaezia, Muzeul Mondial Islamic, Muzeul Torturii si Muzeul Cultural Melaka; Porta de Santiago este un vechi fort portughez; Biserica Sf. Pavel construita initial in 1521 de catre portughezi, unde puteti vedea si pietre funerare; si multe alte obiective turistice si atractii de interes.

Malacca este renumita pentru antichitatile sale, astfel incat veti putea achizitiona de aici numeroase suveniruri.

Pentru a vizita acest oras, cautati zboruri catre Aeroportul International Malacca situat la aproximativ 10 km de orasul Malacca.

Malacca