Ghid turistic Sandakan

Recomandat pentru: gastronomie, testoase, crocodili, natura

Despre Sandakan

Sandakan este al doilea oras ca marime din Sabah, Malaezia de Est, si este situat pe coasta de nord-est a Borneo. Sandakan este cunoscut ca si poarta de acces pentru destinatii ecoturistice din Sabah, cum ar fi Centrul de Reabilitare Orang Utan Sepilok, Centrul Discovery Rainforest, Turtle Park, River Kinabatangan si pesterile Gomantong. Sandakan are un climat tropical, cu precipitatii abundente pe tot parcursul anului.

Orasul are temperaturi constante pe tot parcursul anului, cu temperaturi medii ridicate de aproximativ 31 grade Celsius si temperaturi medii mici de 24 grade Celsius.

Ca turist in acest oras puteti vizita Sandakan Memorial Park, situat la 11 km de oras, un memorial dedicat celor care si-au pierdut viata in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial. Un mic muzeu situat in centrul parcului ofera o privire sumbra la atrocitatile care au avut loc in acest context.

Pentru a obtine privelisti minunate asupra Labuk Bay, urcati pe dealul pe care se afla templul chinez Puu GIH Jih. Va vor incanta cu siguranta constructiile celor mai vechi cladiri din piatra din Sabah, Bisericile Sf. Mihail si All Angels. Casa muzeu, Agnes Keith, va poate oferi prin exponatele sale, o parte din viata autorului Agnes Keith Newton. Mergeti pe Insule pentru a vedea broaste testoase. Pesterile Gomantong sunt pe itinerarul unor companii de turism, astfel ca este o buna idee sa le vizitati!

Intre optiunile de cazare pe care orasul le ofera, se numara: May Fair Hotel, Hotel City View, Hotel London, Hotel Seafront, NAK Hotel, PAT'S Bed and Breakfast Lodge, Sandakan Backpackers, Sea View Sandakan Budget & Backpackers Hotel si Tai Lee Hotel.

Aeroportul Sandakan este conectat direct zilnic cu Kuala Lumpur si Kota Kinabalu de companiile AirAsia. De la aeroport este posibil sa luati un taxi, pentru ca in 25-30 de minute sa ajungeti in centrul orasului.

Sandakan