Despre Maldive

Cunoscuta sub denumirea oficiala de Republica Maldive si cu o suprafata de doar 298 km², Insulele Maldive au o populatie de 328.536 locuitori (2012), cu o densitate de 1.102 de loc./km², fiind cel mai mic stat asiatic. Speranta de viata a locuitorilor din Maldive este de 72,44 ani pentru barbati si 77,05 ani pentru femei. Insulele Maldive formeaza un arhipelag situat in nordul Oceanului Indian, la 643 km distanta de Sri Lanka, iar limba oficiala a statului este divehi. Timp de mai multe secole, insulele care alcatuiesc astazi Republica Maldive au fost colonii aflate sub dominatia Portugaliei, Olandei sau a Marii Britanii, iar in anul 1965, Maldive isi castiga independenta fata de colonistii englezi.

Sub aspect administrativ, statul se imparte in capitala si 20 diviziuni administrative numite atoli. Malé, capitala si unicul oras al tarii, ocupa in intregime insula omonima, concentrand aici un sfert din populatia insulelelor si este recunoscut ca centrul cultural, economic si turistic al tarii ce cuprinde o serie de edificii importante, printre care, Muzeul National, Sultan Park sau Palatul Prezidential. Marea Moschee de Vineri este cea mai frumoasa si mai mare moschee din Insulele Maldive. De asemenea, comertul cu suveniruri si articole hand made, atrag atentia in mod special.

Din punctul de vedere al reliefului, Maldive este tara cu altitudinea cea mai redusa din lume. Arhipelagul este alcatuit din 1.192 de insule coraligene, dispuse pe un lant dublu, orientat de la nord –sud, cu o lungime de 760 km si o latime de 130 km. Gan este cea mai mare insula din Maldive si apartine diviziunii administrative Laamu Atol. Insulele Addu atol, situate in partea vestica, sunt legate de drumuri peste bancurile de nisip, pe o suprafata ce insumeaza 14 km. Aproximativ 200 dintre insule sunt locuite, in timp ce restul sunt folosite in scopuri turistice, dintre care 80 sunt amenajate ca statiuni turistice in sine. Plajele cu nisip alb si fin, formatiunile coraligene si peisajul exotic compun ceea ce ar putea fi denumit paradisul turistic din Maldive. Pe de alta parte, insulele sunt destinatia ideala pentru turistii pasionati de sporturile de apa, in special, scuba-diving. Apele cristaline, diversitatea de plante marine si viata subacvatica foate bogata, cu diferite specii de pesti, rechini si epave sunt doar cateva dintre atractiile turistice, iar pasionatii de surfing vor gasi aici valuri perfecte pentru a-si testa indemanarea.

Articole din Maldive

Cele mai romantice destinatii turistice din lume
Cele mai romantice destinatii turistice din lume

Cu sute de destinatii de vacanta fabuloase in jurul lumii, o lista a celor mai romantice escapade nu este usor de intocmit. In urmatoarele randuri veti...

Cele mai frumoase plaje ale lumii
Cele mai frumoase plaje ale lumii

Toti vrem sa vedem cat mai multe intr-o viata de om, insa cu atat de multe optiuni, nu stim de unde sa incepem. Recomandarea noastra nu include plajele...