Ghid turistic Ari Atoll

Despre Ari Atoll

Dupa North Male Atoll, Ari este considerat atolul cel mai cunoscut din punct de vedere turistic, acest fapt fiind datorat in primul rand calitatii scufundarilor ce se pot face in zona.

Acest atol are o suprafata in forma rectangulara cu dimensiuni de de 89x30 km si este impartit in doua sectiuni, atolul Ari de Nord si atolul Ari de Sud, care includ aproximativ 150 de insulite, intre care 20 sunt destinate turismului. Fiecare insula va ofera posibilitati de cazare si facilitati pentru recreere. Statiunile principale din Atolul Ari sunt Ari Beach, Halaveli si Maayyafushi.

Scafandrii sunt uluiti de splendoarea imaginii coralilor de aici. De asemenea, rechinii ciocan, calcanii si alti pesti pelagici sunt frecvent intalniti in jurul Atolului Ari. De foarte multe ori, in zonele marine protejate isi fac aparitia chiar si rechinii balena, o incantare pentru cei care reusesc sa ii vada. Pe insule sunt organizate programe pentru cei ce vor sa cunoasca mai bine stilul de viata al delfinilor si se organizeaza excursii in cadrul carora puteti admira spectacolul acestora. Iar pentru cei ce vor sa descopere lumea subacvatica se organizeaza plimbari cu submarinul printre atoli, snorkeling si scuba-diving.

Ari Atoll