Cum se ajunge in Maldive

Calatoria cu avionul in Maldive

Ibrahim Nasir International Airport (MLE), cunoscut si sub numele de Aeroportul International din Maldive, situat pe insula Hulhulé, in apropierea capitalei Malé, este principalul aeroport al tarii. Importante companii aeriene din China, India si Dubai, dar si Europa, efectueaza zboruri cu aceata destinatie. Companii ca Austrian Airlines (Viena), British Airlines (Londra), cu trei zboruri pe saptamana, sau Turkish Airlines (Istanbul) au zboruri pe aceasta ruta. Aeroportul ofera o serie intreaga de facilitati pasagerilor, cum ar fi zona de duty-free cu peste 100 de magazine si buticuri, o suprafata impresionanta cu restaurante cu specialitati culinare locale si intenationale, acces rapid la serviciile bancare, dar si 88 de camere in cadrul Hotelului Hulhule Island, precum si un spatiu de joaca amenajat special pentru pasagerii cu copii.Un alt aeroport international este Gan Airport (GAN), situat in sudul districtului Addu, unde sosesc curse de la Milan de cateva ori pe saptamana.

Pentru a ajunge de la Bucuresti la Malé, puteti alege un zbor pe ruta Munchen – Abu-Dhabi - Malé, un drum de aproximativ 18h, fara a lua in calcul durata escalelor. Legatura dintre aeroport si restul insulelor se face cu ajutorul serviciului de ferribot, iar in Male exista o linie de autobuz, ce poate fi utilizata de pasageri in intervalul 6.00 – 2.00. Recent, a fost introdusa o line ferribot express care face legatura intre Male si insula Hulhulé. Pentru conexiunea intre aeroport si principalele resorturi turistice din tara, puteti folosi serviciile Trans Maldivial Airways (TMA), o linie de zbor privata, localizata pe aeroportul international din Male. Este, de altfel, cel mai utilizat serviciu de transport intre insulele Maldive.

Calatoria cu autobuzul in Maldive

In general, transportul public in Maldive se realizeaza cu feriborul, iar conexiunile intre insule sunt realizate prin cele 90 de porturi special amenajate. Drumurile terestre ocupa o suprafata redusa in aceasta tara, respectiv, 60 km in capitala Malé si 14 km in districtul Addu, iar drumurile rurale sunt realizate din suprafete de nisip compactate. Serviciul public de transport este asigurat de companiile de taxi si autobuze. Oricum, datorita suprafetelor reduse, multe dintre insule pot fi traversate pe jos. Serviciul public de autobuze este disponibil pentru locuitorii insulei Hulhumalé, iar plecarile acestora sunt in concordanta cu cele ale companiilor care asigura transportul cu feribotul, astfel incat calatorii sa nu fie obligati sa astepte foarte mult la efectuarea tranferului. Serviciul public de transport cu autobuzul, Maldives Promotion House (MPH), functioneaza de la ora 6.00 pana la miezul noptii, iar pentru o calatorie achitati 5 MVR/bilet si acopera distanta intre Majeedhee Magu si Ameenee Magu.

Calatoria cu masina in Maldive

In Maldive, autoturismul se conduce pe partea stanga a sensului de mers, dar sunt foarte putine insulele unde sunt amenajate drumuri rutiere. In capitala, drumul de la aeroport spre centrul orasului este bine intretinut. Si statiunile turistice beneficiaza de drumuri in stare buna. Este obligatorie purtarea centurii de siguranta, iar limitele de viteza nu depasesc 25 km/h. La intersectii, sunteti obligati sa incetiniti, sa va asigurati si sa acordati prioritate de dreapta. Pentru a conduce autoturismul, in Maldive, aveti nevoie de carnet de conducere international, aprobat de Ministerul Transporturilor din aceasta tara sau emiterea un carnet de conducere local.

Calatoria cu trenul in Maldive

Nu exista sistem de transport feroviar in Maldive.