Ghid turistic Male

Recomandat pentru: arta, cultura, plaja, muzee, puncte de interes, atractii inedite, cladiri istorice

Despre Male

Male este capitala si cel mai populat oras din Republica Maldive. Acesta este situat geografic la marginea de sud a Kaafu Atoll. Candva, orasul a fost locul de unde dinastii regale din Maldive au condus si unde se afla palatul regelui. Palatul Regal (Gan'duvaru) a fost distrus, impreuna cu forturile pitoresti (Kotte) si bastioanele (buruzu), atunci cand orasul a fost remodelat in conformitate cu dispozitiile presedintelui Ibrahim Nasir's dupa abolirea monarhiei.

Male are multe atractii turistice pe care le puteti vizita si admira. Portul din Maldive se afla in acest oras si tot aici se afla centrul pentru toate activitatile comerciale din.Maldive, sediul central al companiei aeriane a Maldivelor si cel al companiei aeriene FlyMe.

Ca turist in acest oras puteti vizita Moscheea Hukuru construita in 1656 in timpul domniei sultanului Ibrahim Iskandar I, grandios sculptata cu scrieri arabe si ornamente. Din pacate non-musulmanilor nu le este permis accesul in interior fara o permisiune obtinuta in prealabil. Piata Republicii (Jumhooree Maidhaan) este locul in care se organizeaza fiecare demonstratie politica din capitala, si, prin urmare, este un loc puternic securizat insa interesant de vizitat. Veti fi surprinsi in mod placut de Centrul Islamic din Male, cel mai cunoscut reper arhitectural din oras. Acest complex contine cea mai mare moschee din Maldive, grandios acoperita cu o cupola de aur. Vizitatorii sunt bineveniti in interiorul moscheei dar fotografierea in interior este interzisa.

Singura cladire supravietuitoare din ceea ce a fost candva Palatul Sultanului este acum Muzeul National Maldive, pe care daca il veti vizita veti putea admira minunate colectii de arta.

Din Male puteti pleca sa vizitati Insula Hulhumale, o insula artificiala situata la mica distanta de oras. Pe aceasta insula veti gasi o plaja frumoasa, restaurante si cafenele.

Articole din Male

Cele mai romantice destinatii turistice din lume
Cele mai romantice destinatii turistice din lume

Cu sute de destinatii de vacanta fabuloase in jurul lumii, o lista a celor mai romantice escapade nu este usor de intocmit. In urmatoarele randuri veti...