Informatii utile Male

Date generale


Moneda: Rufiyaa (MVR)
Limba oficiala: Divehi
Fus orar: GMT 05:00

Male este recunoscuta pentru


arta
cultura
plaja
muzee
puncte de interes
atractii inedite

Cand este indicat sa vizitati orasul Male

Male are un climat tropical umed si uscat; sezonul umed dureaza din mai pana in decembrie si sezonul uscat acopera celelalte luni. Spre deosebire de alte orase cu acest climat, Male suporta temperaturi relativ constante pe tot parcursul anului, cu o medie maxima de 30 de grade Celsius si o medie minima de 27 de grade Celsius.

Ce sa luati in bagaj

Male are temperaturi calde pe tot parcursul anului., din acest motiv hainele viu colorate din bumbac si lenjeria usoara sunt ideale. Adaugati in bagaj multe tricouri, imbracaminte de plaja, fuste usoare si pantaloni scurti. Pentru strazile pavate din Male sandalele confortabile sunt recomandate. Intre elementele esentiale ce nu trebuie sa lipseasca din bagaj se afla costumele de baie, ochelarii de soare, produsele de protectie solara si o palarie sau o sapca.

Modalitati de plata in Male

Moneda folosita in Male este rufiyaa (rupia maldiviana), cu subdiviziunea laari. Foarte raspandita in oras este si moneda SUA – dolarul american. In Male veti putea plati in dolari si in euro, respectiv cash sau cu carti de credit si cecuri. 1 USD este 12,75 MRF iar 1 Euro 15, 72 MRF.

Transportul in Male

Male este un oras suficient de mic pentru a-l putea vizita mergand pe jos. Aproape toate atractiile sunt concentrate pe malul de nord, asadar, le veti putea vedea pe toate fara a trebui sa mergeti foarte mult pe jos.

Transportul public in Male este limitat la cateva taxiuri. Exista, de asemenea, feriboturi pe care le puteti gasi la noul terminal de langa Jetty # 10.

Shopping in Male

Majeedhee Magu este o strada care parcurge toata lungimea orasului Male de la est la vest. Aceasta este principala zona comerciala a capitalei de unde puteti cumpara haine aduse din Europa de Sud-Est si Asia de Sud. Magazinele raman deschise de la 9:00 pana la 23:00, cu exceptia intervalului 18:00 - 20:00 si timp de 15 minute dupa fiecare rugaciune musulmana.

Viza turistica pentru Male

Pentru a vizita orasul Male aveti nevoie de o viza turistica pe care o veti obtine la intrarea in tara, valabila 30 de zile. Pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei.