Informatii utile Bamako

Date generale


Moneda: Franc CFA BCEAO (XOF)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT 00:00

Bamako este recunoscuta pentru


gradina zoologica
muzee
parcuri

Cand este indicat sa vizitati orasul Bamako

Cu o clima tropicala, orasul este pregatit sa va primeasca in orice perioada a anului. Cu mentiunea ca lunile mai, inie si iulie sunt luni deosebit de calduroase, in luna mai temperaturile atingand si 48 de grade, lunile august si septembrie fiind cele mai bogate in precipitatii.

Temperaturi medii lunare in Bamako, Mali

Daca doriti sa fiti martorii la sosirea concurentilor care participa la Raliul Saharei, va recomandam luna ianuarie, acest eveniment fiind considerat ca fiind unul dintre cele mai importante manifestari ce se in scriu pe agenda vietii sportive a orasului.

Ce sa luati in bagaj

Daca vizitati orasul ca sa fiti martor la evenimentul sportiv Raliul Saharei, e bine sa stiti ca in perioada decembrie-februarie precipitatiile sunt destul de saracacioase. Prin urmare, hainele usoare si comode si incaltamintea sport sunt accesoriile pe care trebuie sa le adaugati in bagaj.

Pentru perioada august-septembrie, uneori chiar si luna iulie, este bine sa adaugati in bagaj umbrelele, pelerinele de ploaie si incaltamintea rezistenta la intemperii. In restul anului va recomandam hainele cu textura ce permit o buna circulatie a aerului, comode si deschise la culoare.

Modalitati de plata in Bamako

Plata Cash este varianta preferata a comerciantilor. Sunt foarte putine locuri unde puteti plati cu cardul.

O masa la restaurant va costa intre 4,79 si 5 dolari, o masa la fast-food 4 dolari, o bere intre 1 si 3 dolari, o sticla de 330 de ml de apa va costa un dolar, o paine de 500 de grame 0,50 dolari, kilogramul de piept de pui, fara pielita si dezosat costa un dolar, legumele si fructele intre 1 si 6 dolari, un bilet de autobuz un dolar, un kilometru parcurs cu taxiul un dolar, iar un litru de benzina 1,50 dolari.

Transportul in Bamako

Linia ferata Dakar-Niger leaga Bamako de Dakar, via Kati, Negala, Kita si Kayes. Aeroportul din apropiere contribuie si el intr-un mod pozitiv la usurinta de a ajunge si a parasi orasul. Transportul public in Bamako se desfasoara si pe apa, raul Niger preluand o buna parte din traficul rutier al orasului.

Shopping in Bamako

Avantajul principal in Bamako este faptul ca puteti negocia aproape la tot pasul. Iubitorii de shopping pot gasi orice fel de produse si obiecte de artizanat confectionate din lemn, sticla si ceramica. In arealul orasului puteti intalni mall-uri dar si mici magazine pline de obiecte atragatoare.

Viza turistica pentru Bamako

Pentru a va petrece vacanta in Mali, aveti nevoie de viza de intrare, care se acorda in baza pasaportului cu o valabilitate de minimum sase luni. Viza se acorda cu o valabilitate ce variaza intre 1 luna sau 3 luni.

Bamako