Cum se ajunge in Mali

Calatoria cu avionul in Mali

Air France efectueaza zilnic zboruri din Paris cu destinatia Bamako, in timp ce Royal Aire Maroc face legatura intre capitale importante din Africa si Bamako. Exista si companii mai mici, cum ar fi Point Afrique, care are curse in timpul sezonului turistic de varf in cele mai importante statiuni din tara. In Mali puteti apela la o gama larga de zboruri care fac legatura intre cele mai importante aeroporturi din tara, respectiv Senou International Airport (BKO), situat la 20 km distanta de centrul capitalei. De la aeroport pana la hotelurile din capitala, puteti apela la serviciile oferite de companiile de taxi. De asemenea, la 50 m de terminalul aeroportului exista un restaurant, unde puteti servi masa.

Pentru a ajunge de la Bucuresti in Bamako, puteti rezerva un bilet pe ruta Bucuresti – Bruxelles – Bamako, o calatorie pentru care aveti nevoie de aproximativ 12 ore.

Calatoria cu autocarul in Mali

Mijloacele publice de transport din capitala Bamako circula sub sigla STUB si sunt de cele mai multe ori pline pana la refuz, iar cele care circula pe principalele rute nationale, la fel de aglomerate, fac legatura intre nordul si sudul tarii. Calatoria cu autobuzul, in Mali, nu este una foarte confortabila, mai ales ca autobuzele sunt vechi si se deplaseaza cu viteza redusa. Autobuzele colorate cu nuante de verde, denumite de localnici sotramas si care circula atat in capitala, cat si in principalele orase ale tarii, sunt de preferat in locul microbuzelor. Chiar daca sunt aglomerate, sunt mai sigure decat restul mijloacelor de transport din oras.

Transportul cu barca in Mali

Transportul cu barca in Mali se rezuma la ambarcatiuni denumite de localnici pirogue sau pinasse si cu ajutorul acestora puteti traversa Fluviul Senegal spre Guineea sau puteti naviga de-a lungul fluviului Niger, cu opriri in Timbuktu.

Calatoria cu masina in Mali

Mali dispune de o retea de drumuri destul de vasta, dar sa nu va asteptati la sosele asfaltate, acestea fiind in mare parte acoperite de nisip, ceea ce le face aproape inaccesibile in timpul ploilor. De asemenea, prezenta punctelor de control, mai ales in timpul noptii, este fapt obisnuit in aceasta tara, iar pentru a conduce autoturismul in Mali aveti nevoie de carnet de conducere eliberat de autoritatile locale. Aici, autoturismul se conduce pe partea dreapta a sensului de deplasare.

In Bamako exista companii care inchiariaza autoturisme turistilor, de cele mai multe ori cu sofer, care va pot servi si ca ghid in itinerariile dvs. turistice. In general, se percep tarife de 100 euro/zi, fara a lua in calcul costul combustibilului, pentru vehiculele 44 si aproximativ 80 euro/zi, pentru autoturismele obisnuite. Ideal ar fi sa optati pentru autoturisme de teren, mult mai utile, daca aveti in plan excursii in Timbuktu. Datorita situatiei politice incerte, se recomanda turistilor sa evite regiunile din nordul tarii, precum Gao si Koulikoro. La nivel national, drumurile sunt acceptabile in afara lunilor cu precipitatii importante, respectiv, din iunie pana in sepetembrie. Exista si cateva artere pentru care trebuie sa platiti taxe de drum, iar costul variaza in functie de capacitatea autoturismului, dar in general nu depasesc 8 euro. Semnele de circulatie sunt similare cu cele europene, iar limitele de viteza variaza intre 40 si 60 km/h in zonele urbane si ajung la 100 km/h in afara oraselor.