Ghid turistic Djenne

Recomandat pentru: arhitectura, istorie, cultura

Despre Djenne

Djenne, cunoscut de asemenea si ca Jenne, este un oras din regiunea Niger Delta din Mali in care va puteti petrece vacanta, daca nu ati decis inca unde sa plecati. Potrivit ultimului recensamanat, aici locuiesc in jur de 33.000 de oameni, in conditiile in care orasul include si zece sate din apropiere.

In primul rand, trebuie sa stiti ca istoria orasului Djenne este foarte strans legata de cea a unui alt oras din Mali, respectiv Timbuktu. Intre secolele XV si XVII, multi dintre cei care faceau productie in Timbuktu si plecau ulterior in alte zone pentru a vinde, treceau prin Djenne. Astfel, ambele orase au devenit foarte importante pentru comertul din Mali. In prezent, Djenne este recunoscut pentru arhitectura sa deosebita, dar si pentru Marea Moschee care a fost construita in anul 1907 pe ramasitele unui alt locas sfant. Mai apoi, trebuie sa stiti ca in Djenne exista o parte veche a orasului. In anul 1988, reprezentantii UNESCO au decis sa includa acest loc in lista cu destinatiile de o insemnatate istorica aparte. De asemenea, va recomandam sa mergeti in piata care se organizeaza in Djenne in fiecare luni. Aici veti intra intr-o atmosfera aparte, cu muzica, multe culori si oameni care negociaza preturi. Mii de comercianti vin aici din intreaga regiune, intrucat este una dintre cele mai mari piete din Africa de vest.

Din punct de vedere climatic, Djenne se afla situat intr-o zona in care clima este preponderent uscata. Astfel, temperaturile sunt destul de ridicate pe intreaga perioada a anului. Cele mai toride luni sunt aprilie si mai atunci cand temperaturile ajung la aproximativ patruzeci de grade. Ulterior, intre iunie si septembrie apar de obicei ploi numeroase, insa acest lucru nu trebuie sa va sperie.

In concluzie, va dorim sa aveti parte de o sedere cat mai placuta in Djenne si sa va bucurati de tot ce va inconjoara!

Djenne