Informatii utile Mali

Date generale


Capitala: Bamako
Moneda: Franc CFA BCEAO (XOF)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT 00:00
Religie: Musulmani (92.4%), Crestini (3.2%), Alte religii (4.4%)

Mali este recunoscuta pentru


arhitectura
cultura
muzee
gradina zoologica
istorie
monumente
parcuri

Cand este indicat sa vizitati Mali

In general, in Mali, nu veti avea probleme cu aglomeratia, iar luna noiembrie este considerata cea mai potrivita pentru a va petrece concediul in aceasta parte a lumii. Din noiembrie pana in ianuarie sunt luni ideale pentru vacata, cand temperaturile sunt placute si puteti naviga pe fluviul Niger, iar lunile cuprinse intre martie si mai sunt de evitat, din cauza precipitatiilor importante, cand majoritatea drumurilor devin inaccesibile, ceea ce ar putea sa va compromita vacanta. Un alt aspect pe care trebuie sa–l aveti in vedere cand va programati concediul in Mali, sunt serbarile publice, evenimente culturale deosebit de interesante. Astfel, in luna decembrie se sarbatoreste un festival al vitelor, denumit Fulani. Acesta celebreaza adunarea turmelor de vite si treversarea raului la Diafarabe, in timp ce Promenada tinerilor este un spectacol de traditie si culoare, ocazie cu care tinerii, femei si barbati, necasatoriti, se imbraca in costume de sarbatoare. Cel mai important eveniment cultural din tara ramane, insa, Festivalul Desertului, ocazie cu care se organizeaza o serie de spectacole de muzica si dans tradionale, in timp ce Ramadanul ramane cel mai important eveniment religios din tara.

Temperaturi medii lunare in Mali

Ce sa luati in bagaj

Ca pentru orice vacanta petrecuta in tari din Vestul Africii, si in Mali trebuie sa va adaptati tinutele la conditiile climaterice. Pentru a suporta mai bine temperaturile caniculare de aici, este bine sa va puneti in bagaje haine deschise la culoare, din materiale naturale. Localnicii adopta tinute dintre cele mai confortabile, precum bermude, camasi si bluze cat mai vaporoase. Pentru regiunile montane, unde noptile pot fi mai friguroase, veti avea nevoie de un pulover mai gros si de pantaloni lungi, precum si incaltaminte confortabila, mai ales daca ati ales sa va petreceti vacanta in decembrie sau ianuarie. O jacheta impermeabila se va dovedi utila, daca veniti in vacanta in lunile august sau septembrie. Nu uitati sa adaugati si o trusa de prim ajutor si solutii de protectie contra insectelor, o crema de protectie solara si o palarie de soare. Alaturi de articolele de igiena personala, mai adaugati si un filtru de apa si un dictionar de limba franceza. Tara musulmana si conservatoare, in Mali, nu sunt privite cu admiratie tinutele excentrice sau transparenta, iar costumul de baie este bine sa-l etalati doar la piscina de la hotel.

Viza turistica in Mali

Pentru a va petrece vacanta in Mali, aveti nevoie de viza de intrare, care se acorda in baza pasaportului cu o valabilitate de minimum sase luni. Viza se acorda cu o valabilitate ce variaza intre 1 luna sau 3 luni si pentru care trebuie sa achitati o taxa de 80 USD, respectiv 110 USD.