Ghid turistic Mopti

Recomandat pentru: arhitectura, alte atractii

Despre Mopti

Mopti este un oras din regiunea Inner Niger Delta din Mali. Situat la aproximativ patru sute saizeci de kilometri distanta de Bamako, orasul se afla la confluenta raurilor Niger si Bani si este totodata legat de un alt oras, respectiv Sevare. Potrivit ultimului recensamant, aici locuiesc in jur de o suta cincisprezece mii de oameni.

Din punct de vedere geografic, orasul Mopti este situat pe malul drept al Raului Bani, la cateva sute de metri distanta de confluenta dintre Bani si raul Niger. In perioada august-decembrie, atunci cand nivelul celor doua rauri creste foarte mult, orasul este acoperit partial de apa, ramanand deasupra numai insulite, asa ca aveti grija daca alegeti aceasta perioada a anului.

In ceea ce priveste industria, orasul depinde foarte mult de portul adiacent. Acesta este utilizat de catre navele care aduc sau care iau marfa din oras. De asemenea, in jurul portului exista numeroase piete din care va puteti face aprovizionarea in fiecare dimineata, daca doriti sa va pregatiti singuri mancarea.

Interesant este faptul ca in ultimii ani, orasul Mopti a inceput sa fie foarte vizitat si cautat de catre turisti, mai ales ca aici puteti desfasura activitati dintre cele mai diverse. De exemplu, va recomandam sa mergeti si in satele din apropiere, pentru ca astfel veti putea pescui. Cei din partea locului va pot arata cele mai bune locuri pentru acest sport, asa ca veti avea ocazia sa petreceti timp in liniste, relaxandu-va.

In continuare, va recomandam sa vizitati Marea Moschee, numita de asemenea si Moscheea Komoguel. Cladirea in sine reprezinta un exemplu perfect pentru arhitectura sudaneza. Ceea ce veti vedea astazi aici reprezinta o constructie realizata pe bazele uneia mai vechi, ce data de la inceputul secolului al XX-lea.

Asadar, va dorim sa aveti o sedere si o vacanta cat mai placuta in Mopti!

Mopti