Ghid turistic Casablanca

Recomandat pentru: situri religioase, puncte de interes, plimbari in aer liber, arhitectura, lacasuri de cult, shopping, zona centrala

Despre Casablanca

Unul dintre cele mai mari centre comerciale ale Africii, dar si cel mai mare oras port al Marocului, Casablanca este inima comertului exterior al tarii. In portul orasului se desfasoara majoritatea operatiunilor comerciale tip export-import, acest lucru influentand definitoriu activitatea economica a orasului, dar si cea cultural-sociala. Inca din Evul mediu orasul a fost cunoscut sub numele de Anfa. Ocupat de francezi in anul 1907, orasul a cunoscut o infloritoare dezvoltare economica si culturala, partea moderna a orasului fiind construita sub autoritatea franceza, in jurul suburbiei Moorish.

Si in timpul celui de-al doilea razboi mondial Casablanca a avut un rol foarte important, fiind unul dintre cele trei puncte de debarcare, in timpul invaziei fortelor aliate.

Casablanca este locul unde mari corporatii internationale, cat si dintre cele mai cunoscute companii interne isi au sediul, toate acestea influentand intr-un mod pozitiv viata economica a orasului. Statisticile arata ca orasul reuseste sa-si mentina pozitia sa, ca principal oras industrial al Marocului dar, in acelasi timp, ramane un principal punct de atractie turistica al Africii, numarul de turisti crescand considerabil, in ultimii 25 de ani. Manifestand o preocupare ferventa pentru imbunatatirea serviciilor turistice, autoritatile locale au reusit sa atraga investitii uriase in infrastructura, sanatate si educatie, toate acestea contribuind la intarirea importantei orasului pe harta turistica a lumii.

Portul artificial din partea de sud-vest a orasului contribuie si el la viata economica a citadelei, devenita poate unul din cele mai importante centre comerciale si de afaceri a regiunii. Din punct de vedere al capacitatii si al valorii marfurilor tranzitate aici, portul situat chiar in apropiere de Moscheea Hassan al II-lea, este considerat cel mai important dintre porturile aflate la Marea Mediterana.

Economia orasului este bazata asa cum am spus pe comert, insa nici activitati economice precum industria textila, cea de prelucrare a tutunului, productia de mobila si de produse chimice destinate agriculturii, materialelor de constructii, alimentara, electronice si electrocasnice si industria sticlei si materialelor de constructii, nu pot fi neglijate ca importanta in activitatea economica a orasului.

Cele mai atractive puncte turistice ale orasului sunt Moscheea lui Hassan al II-lea, micul oras denumit Vechiul Medina, The Corniche, chiar in vecinatatea oceanului, Mormantul lui Sidi Abderrahmann si casa de origine hispanica, Mahkama du Pacha.

Restaurantele din Casablanca nu se deschid pana in jurul orei 7pm. Bucataria marocana beneficiaza de vasta influenta franceza si hispanica, produsele si preparatele oferite vizitatorilor fiind de o diversitate foarte mare. In Casablanca, odata ajunsi, turistii nu vor avea cum sa nu remarce stilul deosebit de atragator, in care se prezinta locurile unde pot lua masa. Produsele traditionale cu care managerii restaurantelor cu specific local va imbie sunt sandwichurile, sosurile, kefta si salatele de toate felurile. Cele mai reprezentative locuri unde puteti lua masa sunt La Cigale, Benis Patisseria, La Corrida, Taverne du Dauphin, Kobe D’or, La Sqala, Al Munia, La Cucina, Rick’s Café si Yo Sushi.

Viata de noapte in Casablanca este una destul de ferventa, cu mentiunea ca turistele se vor putea simti putin cam inconfortabil, printre atatia barbati. Se stie ca majoritatea femeilor musulmane nu ies in oras, dupa lasarea serii. Dar, cu putina rabdare veti gasi locurile perfecte pentru a petrece o seara agreabila, unde veti putea asculta muzica, bea o bautura alcoolica si urmari comportamentul social al localnicilor. Cele mai cunoscute baruri de noapte sunt Kasbar si La Bodega, doua locuri in care veti gasi, in majoritate, turisti de origine vestica.

Pe langa vizitarea obiectivelor turistice, shopping si petrecerea unei seri in barurile sau cluburile din oras, mai puteti face o vizita la Baile Turcesti. Aici va veti simti rasfatati, personalul fiind extrem de amabil si condescendent, ca sa nu mai vorbim de tratamentele si masajele de care veti benificia, pe parcursul vizitei dumneavoastra.

Top obiective turistice Casablanca

Moscheea Hassan II din Casablanca
Moscheea Hassan II din Casablanca

Moschea Hassan II, cunoscuta si sub numele de Marea Moschee a lui Hassan al II-lea, se afla in orasul Casablanca din Maroc. Aceasta moschee este cea mai...

Catedrala Sacre Coeur din Casablanca
Catedrala Sacre Coeur din Casablanca

Imensa Catedrala Sacre-Coeur este o priveliste surprinzatoare a centrului orasului Casablanca. Cu arhitectura sa unica, catedrala este mereu un loc de...

Piata Mohammed V din Casablanca
Piata Mohammed V din Casablanca

Place Mohammed V este elementul principal al sistemul de reconstructie francez. Aceasta mare gradina este inconjurata de o gama impresionanta de cladiri...

Cartierul Ancienne Medina din Casablanca
Cartierul Ancienne Medina din Casablanca

Ancienne Medina este unul dintre cele mai vechi cartiere ale orasului Casablanca si este una dintre ramasitele micului oras ce era inainte de programul...