Ghid turistic Essaouira

Recomandat pentru: surfing, plaja, camile, kitesurfing, relaxare

Despre Essaouira

Essaouira este un oras-port situat pe coasta Atlanticului, la 173 km la nord de Agadir, la 176 km la vest de Marrakech si la 360 km la sud de Casablanca. Essaouira este cunoscut mai ales sub numele de Mogador. Este o statiune balneara si resedinta provinciei cu acelasi nume. Orasul vechi, medieval, arab, este trecut sub Patrimoniul UNESCO.

Cercetarile arheologice arata ca Essaouira a fost ocupat din timpuri preistorice. Golful sau este protejat partial de insula Mogador, ceea ce ii confera un caracter linistit, aparat de vanturile puternice marine.

Orasul modern a fost construit in jurul secolului al XVIII-lea. Timp de treisprezece ani, Mohamed III s-a folosit de serviciile arhitectului francez Theodore Cornut, care a imprimat linii fine si moderne orasului.

Essaouira este legat de Safi la nord si de Agadir la sud, prin drumul N1, si de Marrakech la est, prin drumul R207. La aproximativ 7-8 km de oras, se afla un mic aeroport, ce ofera mai multe zboruri pe saptamana spre Paris-Orly si zilnice catre Casablanca.

Diferenta de clima intre vara si iarna este de numai 5 grade C.

In oras se afla multe mici intreprinderi, bazate pe cioplitul in lemn, arta si meserie practicata de secole.

In concurenta cu Safi si Agadir, Essaouira ramane un port comercial destul de mic, desi capturile de sardine si anghile sunt surprinzator de abundente. Desi mic, ramane unul dintre cele mai importante porturi de pescuit din Maroc.

In interiorul orasului vechi, va puteti caza la unul dintre cele cateva hoteluri modernizate, dar pe plaje se gasesc multe hoteluri noi, la standarde internationale. Normele de planificare urbana, limiteaza constructiile la patru etaje, pentru conservarea uimitoarelor privelisti. Exista si proprietati private, care pot fi inchiriate zilnic sau saptamanal.

Essaouira este renumit pentru kitesurfing si windsurfing, datorita vanturilor care sufla cu putere, in mod constant, asupra golfului. Mai multe cluburi internationale inchiriaza echipament de top notch, saptamanal.

Excursii pe camile sunt disponibile pe plaja si pe banda de desert din interior. In plus, exista excursii cu ATV-ul, cursuri de gatit, excursii fotografice si saloane de masaje, puse la dispozitia vizitatorului.

Cazarea o puteti face la hotelurile din Essaouira, unde puteti lua si masa, pregatita in stil traditional, asiatic sau european.

Essaouira