Ghid turistic Oujda

Recomandat pentru: monumente, traditii, istorie, cultura, relaxare, gastronomie

Despre Oujda

Oujda este un oras in estul Marocului, numele lui insemnand "de la frontiera", in limba turca, asta pentru ca orasul se afla la granita vestica cu statul otoman. Este la aproximativ 60 km sud de Marea Mediterana.

La 5 km sud de centrul orasului, se afla Jbel Hamra, padure tipica mediteraneana. In estul acestei paduri, se afla parcul Sidi Maafa. Clima orasului este mediteraneana.

Caracteristica orasului o constitiue centrul vechi, care pastreaza elementele traditionale ale arhitecturii marocane, cu alei inguste si intortocheate, ce duc la piete diferite, cum ar fi piata de bijuterii si cea de produse din piele.

Alt loc de vizitat este oaza Sidi Yahia, la 6 km sud de Oujda, loc de venerare pentru marocanii musulmani, evrei si crestini.

Orasul este deservit de aeroportul Angads, cu zboruri catre Amsterdam, Bruxelles, Madrid, Marseille si Paris. Este si punctul final de cale ferata principala din Casablanca, inainte de granita cu Algeria. Exista si multe legaturi feroviare zilnice si nocturne, care leaga Oujda de partea de vest a Marocului. In afara acestor servicii feroviare, exista si autobuze/autocare, ce ofera destinatii nationale si internationale.

Cazarea o puteti face la hotelurile de patru si cinci stele din oras, unde puteti servi si masa, bazata pe bucatarie specific marocana, dar si din bucataria internationala.

Oujda