Ghid turistic Fort de France

Recomandat pentru: shopping, cultura, alte atractii

Despre Fort de France

Fort de France este capitala departamentului francez de peste mari, Martinica. Este unul dintre cele mai importante orase din Caraibe, datorita exporturilor de zahar, rom, conserve de fructe si cacao.

Pentru a ajunge in Fort de France este necesar sa faceti o calatorie cu avionul pana la Aeroportul International Aime Cesaire, localizat in suburbia Le Lamentin. In portul din Fort de France opresc adesea si navele de croaziera. In interiorul orasului, principalele mijloace de transport sunt taxiurile, mopedele si masinile personale sau inchiriate.

Dintre obiectivele turistice din Fort de France va recomandam sa mergeti la: Fort Saint Louis – o fortareata aflata intr-o peninsula din portul orasului, construita in timpul domniei lui Louis al XIII-lea. In prezent gazduieste o baza navala frantuzeasca si un muzeu deschis publicului; Biblioteca Schoelcher – una dintre cele mai frumoase cladiri coloniale din oras, transformata in biblioteca; Catedrala Saint-Louis – construita in 1671, a fost distrusa de numeroase incendii si cutremure, fiind reconditionata masiv in 1890; Distileria Dillon – un mic muzeu cu exponate folosite la fabricarea romului; Sacre-Coeur de Balata – o replica a Bisericii Montmartre din Paris, construita in 1925 pe o stanca inconjurata de paduri tropicale; Jardin de Balata – aflata la o distanta de 10 km de oras, o gradina tropicala cu sute de specii de plante si flori; Cascada Absalon – o cascada usor accesibila, unde puteti inota in bazinul apei.

Avem vesti bune si pentru pasionatii de shopping. Cele mai bune locuri pentru cumparaturi sunt: La Galleria – cel mai mare mall de pe insula, aflat in suburbia Lamentin, in apropiere de aeroport, unde puteti gasi magazine ale brand-urilor europene; Piata de Mirodenii – acolo veti gasi standuri cu flori tropicale, fructe si legume proaspete si ierburi si condimente; Rue Victor Hugo – o strada din Fort de France plina cu magazine in stilul buticurilor din Paris.

Fort de France