Despre Insula Martinica

Martinica este o insula situata in Caraibe. La peste 4.000 de kilometri distanta de Paris, acesta insula are drepturi depline franceze. Francezii au venit pe Martinica in 1674 si, cu exceptia unui scurt timp in care insula a fost ocupata de britanici, insula a fost sub ocupatie franceza. Inainte de a fi descoperita de Columb in 1502, insula purta numele de Insula de Flori.

Capitala insulei este Fort-de-France, un oras foarte elegant si sofisticat. In sudul orasului veti putea descoperi multe plaje excelente. Pe insula exista unele plaje care permit nudismul.

Martinica se adreseaza in aceeasi masura gurmanzilor, scafandrilor si excursionistilor. Turistii care aleg sa vina aici cauta placeri sofisticate.

De origine vulcanica, insula este incoronata de Mont Pelee, care a distrus fosta capitala Martinica, St-Pierre, in 1902. Pe pantele vulcanului se pot face o multime de drumetii, iar in peisajul accidentat veti putea descoperi gradini botanice ascunse.

Plaje luxuriante lungi si o multime de locuri pentru scufundari sunt principalele atractii din sudul insulei. Satele de pescuit ofera o multime de atractii vizitatorilor.

Cu exceptia partii de nord a insulei, se conduce extrem de usor.

Insula Martinica