Ghid turistic Le Diamant

Recomandat pentru: plaja, muzee, snorkeling, drumetii, relaxare

Despre Le Diamant

Le Diamant este o comuna franceza situata in Martinica, o insula din caraibe. Orasul Diamant este situat in sud-estul insulei, in apropiere de Rocher du Diamant, o insula nelocuita, inalta de 175 de metri, folosita pe post de fortificatie in luptele dintre francezi si englezi.

Pentru a ajunge in Le Diamant este necesar sa calatoriti cu avionul pana la Aeroportul International Aime Cesaire, localizat in suburbia Le Lamentin a capitalei Fort de France. De acolo puteti lua un autobuz catre Le Diamant. Pretul unei calatorii este de 5 euro. O alta varianta este taxiul, insa este considerabil mai costisitoare, cu un tarif de aproximativ 40 de euro.

Dintre obiectivele turistice din Le Diamant va recomandam sa vizitati Maison de Medard Aribot, Anse Cafard Memorial, un monument ridicat in amintirea scufundarii unei nave care aducea sclavi si in memoria tuturor victimelor comertului cu sclavi; fetele statuilor sunt indreptate catre directia in care se afla Africa. Daca aveti timp liber puteti merge si la muzeul din oras sau la biserica din lemn.

Va veti bucura la aflarea vestii ca in Le Diamant se gasesc unele dintre cele mai frumoase plaje din Martinica.De asemenea, puteti face scufundari la Diamond Rock.

Dintre locurile de cazare din Le Diamant va recomandam Hotel Residence Diamant Beach, Diamant Beach Club, Residence Mercure Diamant, Les Oceanides si Casa Creole. Preturile incep de la 50 de euro/noapte.

Le Diamant