Ghid turistic Les Trois Ilets

Recomandat pentru: plaja, relaxare, alte atractii

Despre Les Trois Ilets

Les Trois Ilets este o comuna din departamentul francez de peste mari, Martinica, din Caraibe. Pentru a ajunge in Trois Ilets este necesar sa faceti o calatorie cu feribotul din Fort de France, capitala Martinicai.

Numit dupa cele trei insule stancoase din apropiere, acest sat micut cu doar 3000 de locuitori are o arhitectura foarte frumoasa, cu cladiri din caramida si lemn cu acoperis construit in stil antic. Trois Ilets este cunoscut pentru activitatile de olarit si sculpturile in lemn. In aceasta localitate s-a nascut Iosefina, care s-a casatorit cu Napoleon Bonaparte, devenind astfel Imparateasa Frantei.In piata din localitate, puteti vizita biserica in care aceasta a fost botezata cu numele de Marie-Joseph Tascher de la Pagerie.Locuitorii Martinicai au fost intotdeauna foarte mandri de Iosefina, cu toate ca sotul acestea a reinstituit sclavia pe insula.

Dintre obiectivele turistice din Trois Ilets va recomandam sa vizitati Savanes des Esclaves, o replica a caselor sclavilor, Musee de la Pagerie, locul nasterii Iosefinei, dar si mangrovele din zona.

In cazul in care doriti sa practicati sporturi acvatice, trebuie sa stiti ca in Trois Ilets aveti posibilitatea sa va bucurati de caiac-canoe si jet skiing.

Les Trois Ilets