Transport Martinica

Transportul in comun nu este foarte dezvoltat in Martinica, ceea ce explica si faptul ca pe insula exista mai multe masini inregistrate pe numele aceleiasi persoane decat oriunde in Franta. In ciuda faptului ca traficul este aglomerat, daca doriti sa vedeti tot ce are de oferit Martinica, va recomandam sa inchiriati o masina. Fara un autoturism veti rata cu siguranta unele dintre cele mai frumoase peisaje de pe insula.

Din cauza cererilor facute de sindicatul taximetristilor, la aeroport nu mai exista mijloace de transport in comun catre principalele orase, asa ca singura varianta este sa luati un taxi sau sa inchiriati o masina.

Taxiurile nu sunt deloc ieftine in Martinica. Tariful de la aeroport pana in Fort de France este in jur de 20 de euro, pana in Pointe du Bout si Le Francois este de 40 de euro, iar pana in Saint-Anne de 55 de euro. Aceste taxiuri practica si o taxa suplimentara de 40% in plus fata de pretul normal intre 20:00 si 6:00, duminica si cu ocazia sarbatorilor legale.

In Martinica exista foarte putine autobuze sau microbuze. Acestea sunt marcate cu TC, prescurtare ce vine de la Taxi Collectifs, iar destinatia este marcata printr-un afis lipit pe parbriz sau pe usa laterala. Statiile de autobuz sunt marcate printr-un semn albastru, pe care este desenat un autobuz alb. Tarifele din Fort de France sunt urmatoarele: catre Saint Pierre, Pointe du Bout si Diamant - 5 euro, catre Sainte Anne - 7 euro si catre Grand Riviere – 9 euro. Nu exista un program fix de plecare, iar majoritatea incheie cursele pana la ora 18:00 in timpul saptamanii si pana la 13:00 sambata, iar duminca nu circula deloc.

Din Pointe du Bout si Trois Ilet exista abmarcatiuni care fac transferul in Fort de France. Calatoria cu acestea este foarte placuta si, in plus, evitati traficul rutier aglomerat. Acestea circula pana la orele 18:00 sau 20:00, in functie de cereri.