Ghid turistic Nouakchott

Recomandat pentru: plaja, shopping, muzee

Despre Nouakchott

Cel mai mare oras al Mauritaniei si capitala tarii, orasului Nouakchott ii vine numele de la triburile berbere, acceptiunea lingvistica a numelui orasului fiind “locul vantului”. Pana in anul 1958, orasul era o mica asezare de pescari numarand cam 2000 de locuitori, totusi el fiind mentionat in scrierile precoloniale. Se pare ca de pe aceste locuri provin musulmanii berberi almoravizi, fiind ales capitala tarii in ciuda numelui, clima fiind destul de blanda si locatia sa destul de avantajoasa, chiar in centrul tarii.

Orasul Nouakchott a fost atacat in 1976 de catre membrii Frontului Polisario, care la acea ora pornisera o larga miscare de eliberare a popoarelor colonizate, in vestul Saharei.

Incepand cu anul 1970, orasul cunoaste o dezvoltare foarte rapida, odata cu migratia masiva a chinezilor, astazi orasul fiind fieful investitiilor chineze.

Economia orasului Nouakchott se bazeaza pe productia de sare, ciment, broderii, carpete si covoare, exportul de cupru fiind destul de masiv. In anul 200 orasul numara circa 30 de fabrici mici sau de marime medie.

In capitala Nouakchott principalele puncte de atractie turistica sunt plajele, unde turistii pot si pescui. Piata de peste, Muzeul Nouakchott, Piata de argint, Libraria si Arhivele Nationale, fac si ele parte din obiectivele turistice ce suscita interesul vizitatorilor, aici fiind nevoiti sa amintim de o moschee donat de guvernul Arabiei Saudite si pe care trebuie s-o vizitati, frumusetea ei fiind desavarsita.

Din punct de vedere gastronomic, desi orasul Nouakchott nu este deosebit de mare, oferta este de o varietate incredibila. Marea majoritate a lor va ofera, in principiu, cam acelasi meniu: pizza simpla, sandwichuri, hamburgeri, salate, fripturi si fructe de mare. Pizza Lina, Le Petit Cafe, Cafe Liban, Sahara Cafe, Sun House sunt locurile unde puteti manca decent si la preturi accesibile.

Nouakchott