Informatii utile Nouakchott

Date generale


Moneda: Ouguiya (MRO)
Limba oficiala: Araba
Fus orar: GMT 00:00

Nouakchott este recunoscuta pentru


plaja
muzee
shopping

Cand este indicat sa vizitati orasul Nouakchott

Orasul Nouakchott poate fi vizitat pe tot parcursul anului, clima semi-arida facandu-l sa para primitor, indiferent de anotimp, cu precizarea ca luna august reprezinta varful precipitatiilor.

Temperaturi medii lunare in Nouakchott, Mauritania

Ce sa luati in bagaj

Tinand cont de climatul prietenos al orasului si de caracteristica sa semi-arida, va recomandam ca in bagaj sa aveti haine usoare, comode, deschise la culoare si incaltaminte usoara si comoda. Facem aici mentiunea pentru luna august, cand precipitatiile sunt foarte prezente.

Modalitati de plata in Nouakchott

Plata se poate efectua si cu cardul, insa locurile unde puteti beneficia de aceste servicii sunt relativ limitate.

Exprimandu-ne in dolari americani, orientativ, va putem spune ca o masa la restaurant costa intre 2,66 si 13,31 dolari, o sticla cu apa 0,33 dolari, un litru de lapte 1,66 dolari, 12 oua va costa 0,17 dolari, un pachet de tigari 2,33 dolari, un litru de benzina 1,33 dolari si inchirierea unui taxi va va costa 3,33 dolari pe ora.

Shopping in Nouakchott

Obiectele de arta traditionala confectionate manual din lemn, lut, ceramica, piatra pot fi gasite in incinta hotelurilor, muzeelor, in special in magazinele situate pe Avenue Kennedy. Bijuterii din argint, cercei, bratari, suveniruri, covoare confectionate din par de camila sunt doar cateva cadouri pe care le puteti cumpara pentru cei de acasa. Principalele locuri de unde puteti achizitiona aceste produse sunt Piata Marche Capitale, Piata Marche Sixieme si The Camel Market.

Viza turistica pentru Nouakchott

Turistii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Mauritania nu au nevoie de viza si pot intra in tara in baza pasaportului si a biletului de avion dus-intors, dar si a rezervarii de la hotel, daca faceti parte dintr-un grup organizat.

Nouakchott