Cum se ajunge in Mauritius

Calatoria cu avionul in Mauritius

Cel mai important aeroport din tare este Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport (MRU) situat la Plaisance, la 48 km distanta de capitala Port Luis. Aici isi are sediul central si compania aeriana nationala Air Mauritius, care pune la dispozitia pasagerilor atat zboruri pe rute internationale in capitale importante din Africa, Europa, Asia si Australia, cat si pe rute domestice. O serie intreaga de companii aeriene intenationale au zboruri cu aceasta destinatie, precum, Air France din Paris, British Airways din Londra, Air Austral din Sidney sau Condor din Frankfurt. Curse directe sunt si din Dubai, Cape town sau Johannesburg. Compania Air Mauritius pune la dispozitia turistilor curse zilnice de pe aeroportul din Plaisance spre insula Rogrigues. Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport este un aeroport de dimensiuni reduse, cu facilitati destul de limitate pentru pasageri, dar esentiale, precum servicii bancare, spatii pentru servit masa, zona de duty free si boncomate de schimb valutar. De asemenea, aeroportul ofera pasagerilor de la clasa business doua zone de lounge. Transportul de la aeroport in centrul capitalei se poate efectua cu ajutorul taxiurilor sau puteti inchiria autoturisme de la companiile specializate, care au birouri deschise in incinta aeroportului, in timp ce unele hoteluri asigura transportul clientilor de la aeroport. Daca sunteti conditionat de un buget limitat, trebuie sa stiti ca la iesirea din aeroport exista statia de autobuz care are statii si in Curepipe si Mahebourg. Drumul de la aeroport spre Curepipe este cu adevarat spectaculos, mai ales ca ca veti traversa sate pitoresti cu intinse plantatii de trestie de zahar.

De la Bucuresti la Port Luis puteti ajunge cu legatura prin Paris, in conditiile in care zborul efectiv pana la destinatie dureaza aproximativ 15 ore.

Calatoria cu autocarul in Mauritius

Calatoria cu autobuzul este cea mai ieftina modalitate de explorare a insulei. In acest sens, exista o numeroase autobuze care acopera principale rute locale si regionale, care circula intre 6.00 si 19.00. Desi nu au un orar prestabilit de sosiri/plecari, nu va alarmati, pentru ca nu veti fi nevoiti sa asteptati prea mult in statie. Biletele au un pret accesibil si se cumpara de la conductor, o persoana special angajata in acest scop, iar pentru o calatorie de la aeroport la Curepipe platiti 1 USD/persoana.

Autobuzele express, care au plecari la fiecare jumatate de ora, sunt cele care fac legatura intre principalele centre urbane. Chiar daca sunt destul de vechi, autobuzele sunt curate si bine intretinute si de cele mai multe ori sunt prevazute cu aer conditionat, iar calatoria este confortabila si pretul pentru o calatorie de la Curepipe la Port Luis va costa 1 USD/persoana. Avantajul calatoriei cu autobuzul este ca aveti sansa sa cunoasteti viata localnicilor si, totodata, sa admirati imprejurimile. Exista un autobuz express care circula zilnic de la Mahebourg spre capitala si care are statie si la aeroport.

Pentru a va familiariza cu rutele autobuzelor care circula la nivel national, puteti achizitiona un Ghid practic de la puntele de informare turistice, care va ofera toate informatiile necesare. Fiecare autobuz are un banner pe care este trecuta destinatia spre care circula, asa incat nu aveti cum sa va rataciti. Daca dispuneti de ceva mai multi bani, puteti oricand apela la serviciile companiilor de taxi. Acestea nu sunt prevazute cu aparate de taxat, motiv pentru care trebuie sa conveniti pretul cursei inainte de a va urca in masina.

Calatoria cu masina in Mauritius

Calatoria cu masina este o modalitate destul de intalnita in randul turistilor sositi in Mauriutius. Aveti nevoie de permis international, iar automobilul se conduce pe partea stanga a sensului de mers. Purtarea purtarea centurii de siguranta este absolut obligatorie. La nivel national, insula dispune de o infrastructura rutiera bine intretinuta, cu drumuri asfaltate chiar si in zonele rurale. Pentru a inchiria un autoturism, trebuie sa aveti minimum 23 de ani. La nivel national, limitele de viteza sunt stabilite la 80 km/h pe autostrada si 50 km/h in zonele urbane. Alimentarea cu combustibil nu va reprezenta o problema pentru dvs, avand in vedere ca statiile de benzina sunt numeroase. De regula, benzinariile sunt prevazute si cu magazine de unde va puteti procura alimente si racoritoare.

Calatoria cu barca in Mauritius

Turistii care doresc sa viziteze insula Rodrigues, aflata la 550 km nord-est de Mauritius, pot apela la serviciile companiei Caroline, care ofera transport cu feribotul de la Port Luis cu destinatia Rodrigues, cu plecari o data pe saptamana. Pentru o asfel de calatorie este necesar sa faceti rezervarea in avans. Iar pentru a ajunge de la Port Luis in insula Réunion puteti folosi serviciile companiilor Mauritius Pride sau Mauritius Trochetia.