Ghid turistic Port Louis

Recomandat pentru: plaja, situri religioase, arhitectura, puncte de interes, arta, centre culturale, cladiri istorice

Despre Port Louis

Port Louis este un oras localizat in partea vestica a Mauritius-ului este si capitala politica, administrativ si culturala a tarii. Inca din anul 1638 orasul indeplinea si functia de port, administratia franceza a acelor vremuri influentand in mod simtitor viata asezarii, devenind centrul administrativ al tarii si un punct important de reaprovizionare si realimentare a vaselor ce navigau in aria Capului Bunei Sperante.Numele asezarii este dat in onoarea regelui Louis al XV-lea.

Economia orasului se bazeaza pe institutiile financiare, activitatile portuare si productia de textile, produse chimice, mase plastice si produse farmaceutice.

Principalele puncte de interes turistic ale orasului sunt Corner House, Caudan Waterfront, China Town, Muzeul Timbrelor, hipodromul Champs de Mars, Catedrala Saint Louis, Moscheea Jummah, Bazarul Port Louis, si Teatrul Port Louise.

Vizitand Port Louis veti beneficia de o experienta gastronomica unica, un amalgam intre savoarea aromelor africane, asiatice si indiene si abunda in meniuri bazate pe fructe de mare proaspete, nerefrigerate.

 

Port Louis