Cum se ajunge in Mayotte

Calatoria cu avionul in Mayotte

Dzaoudzi Pamandzi International Airport (DZA) este singurul aeroport de pe insula unde sunt operate curse internationale. Cateva companii aeriene asigura legatura intre Mayotte si un numar redus de capitale din Europa, respectiv, Comores Aviation care zboara de aici cu destinatia Morani, Corsairfly, care are curse cu destinatia Paris sau Kenya Airways, cu destinatia Nairobi, in timp ce Air Austral zboara pe ruta Pamandzi – Paris. Aeroportul este situat in Dzaudzi, la aproximativ 1.5 km departare de capitala. De la aeroport in orice colt al insulei se poate ajunge cu taxiul sau puteti inchiria un autoturism, asta in cazul in care hotelul unde ati facut rezervarea nu va asigura transportul de la aeroport. Pentru ca zborurile din Bucuresti, cu aceasta destinatie, sunt destul de rare, trebuie sa faceti rezervarea biletului din timp. In general, legatura se face prin Amsterdam, Nairobi sau Paris.

Calatoria cu masina in Mayotte

Data fiind suprafata restransa a insulei Mayotte si a lipsei unui sistem de transport public, cea mai confortabila modalitate de a explora zona este cu masina. Insula nu dispune de o infrastructura rutiera moderna, totusi, majoritatea drumurilor pot fi parcurse cu relativa usurinta, iar peisajele pe care aveti ocazia sa le traversati merita tot efortul. Companiile care ofera spre inchiriere autoturisme sunt disponibile in incinta marilor hoteluri din capitala sau la aeroport, dar pretul poate fi destul de ridicat. Aici, autoturismul se conduce pe partea dreapta a sensului de mers si aveti nevoie de permis de conducere international. Turistii pasionati de plimbari cu bicicleta nu se vor simti neglijati, deoarece sunt numeroase centrele de unde le puteti inchiria.

Calatoria cu autocarul in Mayotte

Mayotte nu ofera un serviciu de trasport public si singura modalitate de transport, pe langa inchirierea unui autoturism, raman microbuzele care pot lua pana la 9 persoane, cu care va trebui sa impartiti costul cursei pana la destinatie. Din fericire, sunt destul de numeroase, astfel incat transportul nu va reprezenta un inconvenient pentru vacanta dvs.