Informatii utile Mayotte

Date generale


Capitala: Mamoudzou
Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT 03:00
Religie: Musulmani (98.6%), Alte religii (1.4%)

Mayotte este recunoscuta pentru


plaja
shopping
alte atractii

Cand este indicat sa vizitati Mayotte

Mayotte este traversata de o clima calda si cu un grad ridicat de umiditate. Temperaturile se situeaza in jurul a 30°C, in timpul zilei, iar noaptea coboara pana la 20°C. Din noiembrie pana in aprilie, temperaturile sunt usor mai ridicate, iar precipitatiile sunt prezente in fiecare luna a anului, dar cele mai importante se intregistreaza intre noiembrie si mai, cand si temeperaturile sunt mai scazute.

Temperaturi medii lunare in Mayotte

Lunile ideale pentru o vacanta in Mayotte sunt cele cuprinse intre august si – octombrie, in timp ce prezenta uraganelor din decembrie pana in februarie sunt un argument important pentru a evita sa veniti aici in aceste luni.

Ce sa luati in bagaj

Puteti va puneti in bagaje imbracaminte comoda si din materiale naturale in care sa va simtiti bine. Pe langa produsele de ingiena personala si o trusa medicala, nu uitati cremele de protectie solara, costumul de baie, pantaloni scurti, t-shirt, bluze cu maneca lunga, pentru serile mai racoroase, dar si tinute mai speciale pentru iesirile la restaurant si plimbari pe malul oceanului. Bineinteles, un binoclu si aparatul foto nu trebuie sa lipseasca!

Modalitati de plata in Mayotte

Moneda nationala in Mayotte este euro. Exista cel putin patru banci cu sucursale situate in cele mai populare statiuni turistice, astfel incat tranzatiile bancare sa nu reprezinte o problema pentru dvs.

Viza turistica in Mayotte

Turistii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Insulele Mayotte nu au nevoie de viza pentru un sejur ce nu depaseste 90 de zile.