Despre Mexic

Mexic este o tara situata in America de Nord, ce are granita cu Statele Unite ale Americii la nord si Belize si Guatemala la sud. Este cea mai nordica tara din America Latina si cea mai populata tara vorbitoare de spaniola din lume. Mexic este o republica federala, numele oficial complet este Statele Unite Mexicane (Estados Unidos Mexicanos).

Mexic include 31 de state si un district federal. Capitala este Mexico City. Mexicul are o economie in curs de dezvoltare.

Mexicul se bucura, in general, de vreme frumoasa si calda, produse alimentare unice, arta si arheologie, piramide, muzee, 6.000 de kilometri de tarm, arhitectura superba si orasele secolului XXI, o multime de cursuri de golf in intreaga tara, pescuit excelent, destinatii de top, cum ar fi Acapulco, Cancun, Cozumel, Los Cabos si Patzcuaro.

Mexic, a treia cea mai mare tara din continentul nord-american, are o multime de traditii si obiceiuri. Cultura este extrem de bogata si plina de istorie fascinanta, legende, povestiri, precum si practici extrem de interesante. Oricine ar putea dori sa viziteze aceasta tara!

Muzica mexicana este una dintre cele mai traditionale si frumoase ale culturii. Fiecare regiune din Mexic are muzica sa, si fiecare din stilurile muzicale are un stil unic de dans. Mexicanilor le place sa danseze, si multe tipuri de dans provin din aceasta tara.

O traditie interesanta a Mexicului este Ziua Mortilor. Aceasta sarbatoare este similara cu Halloween-ul in alte tari. O alta traditie interesanta este legata de Anul Nou. Exista mii de traditii si obiceiuri unice in cultura mexicana.

Mexicul este un loc frumos si divers si are foarte mult de oferit calatorilor. Indiferent daca va decideti sa vizitati plajele locale celebre in intreaga lume pentru ospitalitate si frumusete, sau o parte din orasele a caror istorie este legata de colonizarea spaniola, Mexicul va va incanta. Exista, de asemenea, multe site-uri arheologice bogate in cultura maya, olmeca, tarascana si azteca. Parcurile nationale sunt abundente, iar relieful variaza de la desert la munti de pana la 18.000 de metri.

Intre orasele reper din Mexic se numara Mexico City, Monterrey cu frumoasele sale cladiri coloniale si Guadalajara.