Ghid turistic Acapulco

Recomandat pentru: plaja, istorie, snorkeling, tiroliana, pescuit, gastronomie, relaxare

Despre Acapulco

Situat intre Oceanul Pacific si Muntii Sierra Madre, Acapulco ofera o abundenta de minuni ecologice. Turneele ce au ca destinatie lagunele, jungla, insule sau estuare sau malul Golfului Acapulco, permit vizitatorilor un decor ideal pentru eco-aventura.

Orasul Acapulco dateaza de aproximativ 2000 de ani, acesta a fost fondat de catre indienii nahua ai caror predecesori au fost aztecii. Acapulco a fost din cele mai vechi timpuri un post comercial important. In prezent, Acapulco este una dintre destinatiile turistice majore din lume. Orasul este impartit in trei zone turistice principale cunoscute sub denumirea de: Acapulco, Acapulco Gold si Acapulco Diamante.

Situat pe unul dintre cele mai frumoase golfuri de pe coasta, Acapulco ofera tot ceea ce ati putea sa va doriti. Intre statiunile mexicane, Acapulco este Regina, cel mai mai faimos oras din tara, un oras plin de energie, cu hoteluri grandioase, viata de noapte stralucitoare, plaje albe si o gama enorma de activitati.

Plajele din jurul golfului sunt principalul punct de atractie, golfului, fiecare ofera o atmosfera diferita si ample oportunitati pentru sporturi acvatice. Dezavantajul orasului este zona ponosita, poluata si supraaglomerata a orasului vechi. Orasul este, de asemenea, un port popular pentru navele de croaziera. Turismul se concentreaza in zona centrala plina de viata a golfului sau in "Acapulco Gold", care se desfasoara intre Papagayo Park si Convention Centre – aici aflandu-se majoritatea centrelor comerciale si cluburilor de noapte.

Caracterul istoric si mexican al orasului devine evident in jurul portului, in piete si pe strazile inguste ale orasului vechi.

Plaja este principala "activitate", cu sporturi de apa asociate, cum ar fi parasailing, schi nautic si plimbari cu banana. Puteti face, de asemenea, scufundari, navigatie, snorkeling, jet-schi si pescuit. Multe hoteluri au facilitati de gimnastica si sport, precum si programe zilnice pentru alte activitati. Mai multe cursuri de golf sunt disponibile pentru a juca in zona. Papagayo Park, un parc de distractie, mai degraba limitat, este popular in randul copiilor. Vizitati parcul acvatic local cu delfini si spectacole cu foci. Mergeti la coridele saptamanale. Convention Centre ofera karturi, patinaj, gradina zoologica, acvariu, muzeu si expozitii.

Acapulco ofera discoteci mari si multe activitati de divertisment. Veti gasi aici o multime de cluburi si baruri mai mici. Multe hoteluri ruleaza programe proprii de divertisment de seara.

Mergeti intr-o vacanta la Acapulco, pentru a vizita cea mai originala statiune mexicana, o destinatie turistica de neuitat!

Acapulco