Informatii utile Acapulco

Date generale


Moneda: Peso mexican (pl.
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -06:00

Acapulco este recunoscuta pentru


plaja
istorie
snorkeling
tiroliana
pescuit
gastronomie

Cand este indicat sa veniti in vacanta in Acapulco

Temperaturile din Acapulco oscileza in jurul a 27 ° C pe tot parcursul anului. Numarul de turisti nu este constant pe parcursul intregului an. Pentru a evita sezonul ploios turistii vin in acest loc de paradis din decembrie pana in aprilie.

Desi numarul de turisti este mare in perioada decembrie-aprilie, aceasta este una dintre cele mai bune perioade pentru a ajunge aici. Sfarsitul lunii februarie pana la inceputul lunii martie este considerata perioada de varf, unul dintre motive fiind dat de faptul ca studentii intra in vacanta de primavara si se ingramadesc spre orasul cunoscut pentru cluburile de noapte renumite.

Desi orasul Acapulco are soare aproape constant, in timpul sezonului ploios (iunie-octombrie), dupa-amiezele si serile sunt marcate de ploi scurte. Daca nu va deranjeaza sezonul umed, exista o multime de oferte pentru aceasta perioada. Pentru calatorii cu buget, aceasta este sezonul cel mai bun pentru a vizita, cu exceptia sfarsitul lunii iulie si inceputul lunii august cand resortisantii merg in vacanta.

Temperaturi medii lunare in Acapulco, Mexic

Cele mai bune oferte de cazare din punct de vedere al preturilor sunt in lunile din sezonul ploios - mai si noiembrie. Turistii sunt in numar mic in acest interval de timp si furtunile sunt putine in timpul acestor luni, de asemenea, exista oportunitati mari pentru economii.

Daca doriti sa mergeti la Acapulco in timpul sezonului de varf, face rezervari hoteliere in avans. In aceasta perioada, va puteti astepta sa platiti semnificativ mai mult (20% - 50%) pentru cazare, divertisment, produse alimentare si transport cu taxiul. Preturile vor fi mai ridicate si in timpul lunilor iulie si august. In jurul sarbatorilor de Pasti, Craciun si de Anul Nou, preturile vor creste din nou.

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagaj costume de baie, haine din bumbac si lotiuni de protectie solara. Nu uitati medicamentele prescrise de medicul curent si anumite medicamente necesare pentru afectiuni neprevazute. Aparatul de fotografiat reprezinta o necesitate pentru vacanta dumneavoastra la Acapulco.

Transportul in Acapulco

Taxiurile sunt peste tot in Acapulco. Tariful poate fi negociat. Masinile Volkswagen mici, sunt mai ieftine decat masinile cu aer conditionat noi. Masinile la comun (de obicei alb cu galben) circula intre destinatiile importante si sunt foarte convenabile. Acestea, afiseaza, de obicei, destinatia si percep o taxa fixa de 12 pesos, indiferent de distanta.

Exista mai multe optiuni de transport public: un bilet de autobuz costa in jur de 5 sau 6 pesos pesos.

Desi taxele de inchiriere a unei masini nu sunt intotdeauna mici, cele mai ieftine tind sa fie cele cu transmisie manuala. Inchirierea unei masini este o modalitate buna de a explora orasul si zona inconjuratoare.

Shopping in Acapulco

Acapulco este un paradis al cumparaturilor, fiind un oras renumit pentru etichetele elegante si designerul de bijuterii din argint, accesorii, piele, arta plastica si artizanat. Orasul are mai multe mall-uri.

Puteti merge sa achizitionati suveniruri din Piata Municipala. Din fericire, plajele nu sunt afectate de vazatorii ambulanti.

Preturile nu sunt fixe si este bine sa negociati cu inversunare preturile pentru bijuterii si obiectele de artizanat, in acest fel veti putea sa ajungeti la un pret mult mai mic.

Acapulco