Ghid turistic Cancun

Recomandat pentru: plaja, snorkeling, delfini, golf, ruine, viata de noapte, relaxare

Despre Cancun

Cancún este un oras de coasta si o destinatie turistica importanta in Mexic. Sezonul turistic de varf in Cancun tinde sa se deruleze din decembrie pana in aprilie. Preturile turistice cresc dramatic in aceasta perioada. Cancun este una dintre destinatiile de vacanta de top din lume.

Uraganul Wilma a devastat orasul in 2005, insa ulterior a fost recunoscut, fiind in prezent un refugiu preferat de turisti. Plajele cu nisip alb si hotelurile grandioase atrag turistii in masa. Apele calme si salvamarii certifica siguranta copiilor; diverse cluburi organizeaza pentru copii activitati de genul voleiului pe plaja, face-painting si multe altele. Rezervatiile naturale si zonele protejate sunt populate de maimute, pasari flamingo, rechini, testoase marine si crocodili. Excursiile cu ghid vin in sprijinul turistilor care vor sa practice caiac, drumetii, snorkelling si scufundari, cu posibilitatea de a inota cu delfinii.

Turistii la Cancun vor putea vizita Acvariul, bucurandu-se in acest fel de ceea ce inseamna viata marina; vor putea practica snorkelling pe Isla Mujeres sau vor inota cu delfinii la Garrafón National Park. Se organizeaza excursii cu barca pentru a vedea pasarile care cuibaresc in pitorescul site Isla Contoy. In perioada iulie-august, in laguna Isla Holbox se pot vedea rechinii-balena. Aceste activitati sunt doar o mica parte din ceea ce poate oferi Cancun.

Orasul este impartit in doua zone principale, Zona Hotelera, o insula de 18 km lungime, cu multe hoteluri de lux de mari dimensiuni; aici veti putea vedea si frumoasa Laguna Nichupte. A doua parte a orasului este numita Ciudad Cancun, aceasta se afla pe continent. Cei mai multi dintre localnici traiesc in aceasta parte a orasului, aici, turistii putand gasi si locuri de cazare bugetare. Ciudad Cancun si Zona Hotelera sunt unite printr-un pod pietruit lung. Ele sunt literalmente doua lumi diferite. Ciudad Cancun are restaurante si baruri de-a lungul Avenida Yaxchitlan; Zona Hotelera are opulenta orasului Las Vegas, Nevada, cu o plaja frumoasa, mall-uri luxuriante, baruri atractive.

In apropiere sunt multe site-uri Maya, care sunt usor de explorat. Acestea ofera o perspectiva unica in civilizatia precolombiana din Mexic. Multi turisti la Cancun, merg sa viziteze Chichen Itza, la 2-3 ore de mers cu masina.

Cancun este o statiune relativ noua, creata fiind intr-o incercare de a reproduce succesul si popularitatea orasului Acapulco. Cancun a evoluat rapid intr-o statiune cu adevarat de clasa mondiala. Dezvoltarea complexelor hoteliere si a infrastructurii globale tin cu greu pasul cu cererea, Cancun atragand mai multi turisti decat Acapulco.