Informatii utile Cancun

Date generale


Moneda: Peso mexican (pl.
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -05:00

Cancun este recunoscuta pentru


plaja
snorkeling
delfini
golf
ruine
viata de noapte

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Cancún

Vremea in Cancun este frumoasa pe tot parcursul anului, cu temperaturi in timpul zilei de aproximativ 30 ° C. Acest climat tropical face din Cancun o destinatie de vacanta deosebit de atragatoare, cu temperatura apei de aproximativ 28 ° C in timpul verii, atunci cand snokelling, scuba diving si alte sporturi de apa sunt populare.

In Cancun, climatul cald, tropical este obisnuit, indiferent de momentul anului. Cu toate acestea, intre septembrie si octombrie, vanturile puternice si chiar uraganele nu sunt o raritate. Temperatura de la Cancun nu varieza prea mult de-a lungul anului, minimele nu scad sub 16 ° C si maximele sunt rareori de 33 ° C.

Sezonul uscat dureaza din decembrie pana in aprilie; acum ploile sunt extrem de rare. In aceasta perioada temperaturile sunt un pic mai reci, dar nu trebuie sa uitati de produsele pentru protectie solara. Pentru scafandri, acesta este cel mai bun timp pentru a vizita Cancun.

Temperaturi medii lunare in Cancun, Mexic

Sezonul umed incepe in aprilie si dureaza pana in noiembrie. Orasul va primi si in aceasta perioada o multime de zile uscate, insorite, mai ales in iulie si august. Sezonul uraganelor coincide cu sezonul umed si dureaza din iunie pana in octombrie. Septembrie este, probabil, cel mai prost moment al anului, acum au loc cele mai pentru uragane.

Transportul in Cancún

Transportul cu autobuzul in Cancun este avantajos pentru turisti, deoarece este extrem de ieftin si face legatura intre hotelurile principale si plaje. Cu toate acestea, transportul cu autobuzul in Cancun poate fi aglomerat, si nu este intotdeauna optiunea de calatorie cea mai confortabila, mai ales in comparatie cu taxiurile din oras (mult mai scumpe prin comparatie).

Shopping in Cancún

Vanatorii de chilipiruri se pot bucura de multe oferte de cumparaturi in Cancun. Aveti o multime de oportunitati de a gasi cadouri de calitate in centrul orasului. Un numar de mall-uri de mari dimensiuni sunt prezente in Cancun; in acestea veti gasi brandurile cunoscute, cum ar fi Gap si Hugo Boss. Cele mai multe dintre centrele comerciale din Cancun sunt aproape de hoteluri.

Cancun