Ghid turistic Chichen Itza

Recomandat pentru: ruine, observator astronomic, situri arheologice, templu, istorie, arheologie

Despre Chichen Itza

Chichen Itza este cel mai mare dintre orasele arheologice ale civilizatiei pre-columbiene Maya, situat in Peninsula Yucatan din Mexic. Aceasta este una dintre destinatiile turistice cele mai vizitate din Mexic. Orasul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din 1988 si a fost recent selectat ca una dintre noile minuni ale lumii.

Multi turisti (mai ales dintre turistii stabiliti in Cancun, la mai mult de 100 de km la distanta) viziteaza Chichen Itza intr-o excursie de o zi. Site-ul arheologic este situat la o ora si jumatate distanta de Merida, capitala Yucatan. Comunitatile Maya din apropiere de Chichen Itza au dezvoltat multe site-uri minunate, pentru ca vizitatorii sa se bucure de patrimoniul cultural Maya.

Se recomanda sa evitati excursiile de o zi la Chichen Itza si sa va programati 2-3 zile pentru a va bucura de toate activitatile din apropiere. Luati in considerare si serviciile unui ghid. Ghizii pot fi gasiti in muzeul de la intrarea pe site la un pret rezonabil. Daca va obosesc cu prezenta, nu se vor simti jigniti daca mentionati ca doriti sa vizitati pe cont propriu.

Sit-ul este deschis de luni pana vineri, de la 8 la 17. Pentru intrare va trebui sa platiti 125 de pesos pentru adulti si 57 de pesos pentru copii; daca doriti sa filmati cu o camera video, va trebui sa platiti o suma suplimentara de 45 pesos.

Chichen Itza