Ghid turistic Costa Maya

Despre Costa Maya

Costa Maya este o mica regiune turistica situata in Othon P. Blanco, Mexic. Zona este, in general, neamenajata, dar se afla in dezvoltare dupa construirea unui mare dig pentru a se potrivi navelor de croaziera . Maya Costa include doua sate mici - Mahahual si Xcalak. Xcalak este situat la aproximativ 60 km de Costa Maya Cruise Port, iar satul de pescari Mahahual este situat la aproximativ 3 km distanta. Navele de croaziera pot fi usor vazute din sat. Mahahual are plaje de nisip fin, un recif de corali, precum si mai multe baruri, restaurante si magazine. Atunci cand navele sunt in port, satul este ocupat cu pasagerii de croaziera.

Portul Costa Maya are un nou si modern mall pentru turisti. Centrul dispune de o piata centrala, cu piscine si baruri. Exista mai multe magazine de bijuterii si multe magazine mici care vand suveniruri. Acesta este deschis in general, numai pasagerilor de pe navele de croaziera.

Costa Maya este cel mai apropiat port de acces la multe dintre ruinele mayase mai putin cunoscute din Yucatan, inclusiv Chacchoben si Kohunlich. Aceste site-uri sunt in mod substantial mai putin excavate decat bine cunoscutele piramide din Tulum si Coba la nord, Chichen Itza si Uxmal, in Yucatan. Cu o vasta intindere de teren de coasta neatins, cu resurse naturale si bogate influente istorice si culturale, Costa Maya ofera vizitatorilor o perspectiva adevarata in esenta culturii Maya si a patrimoniului mexican din Caraibe. Costa Maya are cea mai mare concentrare de site-uri arheologice Maya si cea mai mare populatie Maya din Mexic

Desi a suferit pagube importante din cauza uraganului Dean, in august 2007, Portul Costa Maya a fost refacut si este in prezent destinat exclusiv industriei vaselor de croaziera.

Costa Maya adaposteste al doilea cel mai mare recif de corali din lume, un recif mezo-american, care pozitioneaza regiunea in primele locuri pentru scufundari de clasa mondiala. Regiunea ofera vizitatorilor mile de plaje neatinse si ape curate, si gazduieste, mai mult de 60 de tipuri de corali si mai mult de 500 de specii de pesti, ceea ce o face un paradis pentru orice pasionat de scufundari.

Costa Maya