Ghid turistic Durango

Recomandat pentru: muzee, centrul istoric, istorie

Despre Durango

Durango este capitala statului mexican Durango. Orasul a fost fondat la 08 iulie 1563 de catre exploratorul Francisco de Ibarra.

Arhitectura orasului Durango este caracterizata de natura sa eclectica, cu elemente asemanatoare oraselor Barcelona, Florenta, Paris si Madrid. Influentele spaniole si franceze au crescut dupa Declaratia de independenta de la inceputul secolului al XIX-lea, desi stilul academic a persistat pana in primele decenii ale secolului XX.

Orasul Durango atrage aproape un milion de vizitatori in fiecare vara, foarte multi turisti venind aici in perioada Festivalului National - Feria Nacional De Durango - care a avut loc pentru prima data in 1929. Acesta este cel mai important festival din istoria statului si al orasul in sine, prin care Durango sarbatoreste aniversarea fondarii orasului.

Durango ofera, de asemenea, locuri culturale diferite pentru a gazdui evenimente precum conferinte, concerte, spectacole de teatru, si multe altele. Aceste locuri includ Ricardo Castro Theatre si Mendoza Mercedes Auditorium.

Orasul Durango gazduieste o varietate de muzee, inclusiv Muzeul Regional din Durango, Museo Muzeul de Arheologie Ganot-Peschard, Muzeul de Arte Moderne Guillermo Ceniceros, Muzeul de Arta Contemporana Angel Zagarra, Muzeul de film tematic, Muzeul Revolutiei de la Durango, Muzeul de Arta Sacra si un muzeu proiectat special pentru copii: El Bebeleche-Museo Interactivo.

Istoria bogata a orasului, fac din acesta un loc special de vacanta, cu o nesfarsita varietate de activitati si atractii.

Durango are multe restaurante de prima clasa. Produsele alimentare sunt delicioase, cele mai multe feluri de mancare incluzand produse locale.

Durango