Informatii utile Durango

Date generale


Moneda: Peso mexican (pl.
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -06:00

Durango este recunoscuta pentru


muzee
centrul istoric
istorie

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Durango

Orasul Durango are un climat semi-arid. Clima este temperata in partea de vest (regiunea muntoasa), cu temperatura medie anuala de 15° C. In regiunea de est, medie anuala a temperaturii este de 19° C.

Temperaturi medii lunare in Durango, Mexic

Iernile sunt blande, cu temperaturi medii in timpul zilei de 21° C, in ianuarie, luna cea mai rece. Verile sunt calde - luna iunie fiind luna cea mai calda, cu temperaturi medii de 30° C. Cele mai multe precipitatii cad in timpul verii, atunci cand musonul se deplaseaza spre nord. Furtunile sunt frecvente in timpul verii si pot fi insotite de grindina sau de descarcari electrice.

Ce sa luati in bagaj

Inainte de a pleca la Durango, este bine sa consultati prognoza meteo pentru perioada vacantei dumneavoastra. In functie de aceasta veti adauga in bagaj hainele necesare. Adaugati in bagaj o haina impermeabila daca veti alege aceasta locatie pentru vara.

Transportul in Durango

In oras exista mai multe linii de autobuz disponibile. De asemenea, veti gasi taxiuri disponibile si oportunitati pentru inchiriere de masini. Durango este un oras mic, usor de vizitat pe jos sau cu bicicleta.

Shopping in Durango

Orasul Durango are numeroase magazine si buticuri care ofera o varietate de produse si marfuri. Paseo Durango este cele mai mare mall din oras; acesta ofera magazine si restaurante, un cinematograf, servicii bancare si diverse activitati de agrement. Piata principala a orasului, Mercado de Abastos Francisco Villa situata pe partea de sud a orasului, gazduieste magazine care vand o selectie variata de produse. Mercado Gomez Palacio este cea mai veche piata din oras, care dateaza de peste 200 de ani si continua sa vanda produse ecologice tipice.

Durango