Despre Guadalajara

Guadalajara este capitala statului Jalisco din Mexic. De asemenea, este al doilea mare oras din tara. Acesta este considerat un oras colonial, desi o mare parte din arhitectura sa dateaza din perioada de independenta. Desi, un oras mult mai relaxant in comparatie cu Mexico City, centrul acestuia poate parea un pic infundat si prafuit, mai ales in timpul orelor de varf. Cu toate acestea, este inca un oras minunat cu multe zone frumoase.

Guadalajara este una dintre zonele metropolitane cu cea mai rapida crestere din tara. Aceasta crestere a fost determinata in parte de catre industria electronica in plina expansiune. Universitatea din Guadalajara este cea mai importanta institutie de acest fel din vestul Mexicului. Universitatea serveste si ca un centru de activitate culturala.

Orasul ofera numeroase obiective turistice, intre care: Catedrala, a carei constructie a inceput in 1560, are o frumoasa pictura murala "Adormirea Maicii Domnului" realizata de Bartolome Esteban Murillo; arhitectura Catedralei este un amestec eclectic de arhitectura in stil gotic, neoclasic si Palladian. Palacio de Gobierno (Biroul Guvernatorului) este centrul istoric al guvernului statului Jalisco; astazi este in mare parte vizitat pentru picturile murale realizate de Jose Clemente Orozco - cea mai faimoasa dintre acestea este un portret imens al lui Miguel Hidalgo, in bolta camerelor vechi ale Consiliului de Stat. O vizita interesanta puteti face si la Muzeul Regional din Guadalajara, muzeu ce expune si un schelet de mamut gasit pe lacul din apropiere, Chapala. Instituto Cultutal Cabañas este un centru cultural in care veti putea admira picturi in fresca realizate de Jose Clemente Orozco. In Plaza de los Mariachis va vor incanta mai multe trupe mariachis. El Panteon de Belen este un vechi cimitir, care dateaza din 1786; acesta a fost transformat intr-un muzeu, plin de povesti interesante despre cimitirul bantuit.

Guadalajara