Informatii utile Mexic

Date generale


Capitala: Ciudad de Mexico
Moneda: Peso mexican (pl.
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -08:00 - GMT -05:00
Religie: Crestini (95.1%), Alte religii (4.9%)

Mexic este recunoscuta pentru


relaxare
gastronomie
plaja
istorie
muzee
cultura
snorkeling

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Mexic

In functie de perioada din an in care doriti sa mergeti in Mexic, este bine sa tineti cont de prognoza meteo care vi se potriveste cel mai bine. Clima mexicana face din aceasta tara o populara destinatie de iarna si de vara.

Iunie-august sunt lunile cele mai fierbinti in statiunea plina de viata Cancun, in timp ce lunile aprilie si mai sunt cele mai calde in capitala Mexico City. Sezonul uscat se desfasoara din luna noiembrie pana in mai.

Zonelele de coasta si depresiunile sunt calde, cu umiditate ridicata, in timp ce platoul central este temperat, chiar si in timpul iernii. Sezonul uraganelor incepe in iunie si se termina in noiembrie cu cele mai multe uragane in lunile august si octombrie.

Acapulco situat pe coasta de vest este o oprire populara pentru navele de croaziera si pentru fanii plajelor. Exista un riscul de uragane aici, in vara - verificati inainte de a stabili perioada vacantei! Umiditatea accentuata in Acapulco, in noiembrie si decembrie.

Mexicul este o destinatie excelenta de vizitat pe tot parcursul anului. In general, altitudinea este un factor determinant al climei, fiind inregistrate temperaturi mici la altitudini mai mari (Mexico City, Puebla, San Cristobal de las Casas) si temperaturile mai ridicate pe masura ce coborati (Guadalajara, Cuernavaca, Oaxaca).

Temperaturi medii lunare in Mexic

Octombrie si noiembrie este, probabil, cel mai bun timp pentru a vizita aceasta tara, dupa ce ploile s-au incheiat si totul este inca verde. Primavara devreme tinde sa fie mai cald.

De-a lungul coastelor Pacific si Caraibe, iernile sunt confortabile, cu veri foarte calde si umede. Lunile mai tarzii de vara aduc ploi abundente si uragane ocazionale.

Ce sa luati in bagaj

Bagajul variaza de la o zona la alta. Fibrele naturale sunt cele mai bune pentru zonele calde, dar un pulover este indicat pentru noptile mai reci in general. O palarie de soare va va ajuta pentru a evita deshidratarea. In munti, haine groase vor fi necesare.

Shopping in Mexic

In Mexic veti gasi o multitudine de oportunitati pentru cumparaturi, de la buticuri la piate pline de viata in care se vand mestesuguri traditionale indigene. Taxco este renumit pentru bijuterii fine si argintarie; in Oaxaca veti gasi figurine fanteziste si ceramica; din Saltillo veti putea achizitiona sarapes frumoase (saluri); León este renumit pentru cizmele de cowboy; Mérida si Yucatán sunt renumite pentru hamace; iar Guerrero este renumit pentru masti. Cele mai bune masine sunt in Guadalajara, dar mobila cea mai frumoasa este de gasit in Mexico City.