Informatii utile Ixtapa

Date generale


Moneda: Peso mexican (pl.
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -06:00

Ixtapa este recunoscuta pentru


plaja
pescuit
snorkeling
golf
relaxare

Cand este indicat sa vizitati orasul Ixtapa

Ixtapa este un oras cunoscut pentru vremea sa confortabila, cu 300 de zile insorite pe an. Sezonul dureaza din noiembrie pana in martie, timp in care climatul devine foarte uscat si temperaturile moderate.

Este greu sa va plangeti cu privire la orice anotimp de aici. Chiar si sezonul ploios, de la mijlocul lunii mai pana in octombrie, ofera zile insorite si temperaturi confortabile, cu toate ca poate fi un pic inabusitor in timpul verii.

Temperaturi medii lunare in Ixtapa, Mexic

Ixtapa este protejata de furtuni tropicale. Turisti care viziteaza orasul in timpul sezonului ploios se pot astepta la averse de ploaie scurte dupa-amiaza sau seara devreme. Inainte si dupa ploaie, soarele straluceste puternic pe dealurile verzi cu flori salbatice.

Noiembrie si aprilie sunt luni de tranzitie intre sezoane, acum vizitatorii pot gasi oferte avantajoase. In Ixtapa nu ploua frevent in timpul acestor luni, iar vremea, ca de obicei, este destul de confortabila.

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagaj haine confortabile (tricouri, pantaloni scurti, haine pentru purtat in straturi) potrivite sezonului in care veti merge in vacanta. Adaugati in bagaj si o haina de ploaie. De asemenea, bagajul dumneavoastra trebuie sa contina medicamente, produse cosmetice uzuale si un aparat de fotografiat.

Shopping in Ixtapa

Exista o buna selectie de magazine disponibile in oras, de la buticuri si nume celebre de marca, designer de bijuterii la magazine specializate si piete in care se vand ambarcatiuni si marfa locala. Ixtapa Boulevard este locul in care veti gasi centre comerciale si magazine, precum si o piata in cazul in care doriti sa cumparati artizanat sau alte produse: sandale din piele realizate manual, sculpturi din lemn, arta, bijuterii, mobilier si masti traditionale.

Ixtapa