Ghid turistic Mazatlan

Recomandat pentru: plaja, pescuit, istorie, tiroliana, acvariu, gastronomie, relaxare

Despre Mazatlan

Mazatlán este un oras in mexican in Sinaloa, Mexic. Dotat cu un tarm presarat cu insule minunate, acest oras este cunoscut si sub numele de "Perla Pacificului".

Atunci cand va planificati o vacanta, trebuie sa luati o decizie: soare si plaja sau cultura si istorie? Mazatlan ofera ambele variante: in Golden Zone, zona dezvoltata in anii 1960, veti gasi cele mai multe dintre marile hoteluri, magazine, baruri si restaurante imprastiate de-a lungul plajelor idilice; in Vechiul Mazatlan sau Historico Centro (Centrul Istoric), veti gasi piete, cafenele si biserici.

Imigranti europeni au adus in acest oras traditiile lor, in special un anumit gen muzical, care a devenit un brand in Sinaloa. Localnicii orasului sunt distractivi, prietenosi si de ajutor. Celebrul Carnaval Mazatlan este rivalizat in Mexic doar de cel din Veracruz.

Mazatlan se mandreste cu arhitectura sa din secolul al XIX-lea din zona centrala. Imaginati-va o combinatie arhitecturala a paletei de culori pastel din Miami Beach cu balcoane din fier forjat si curti interioare apatice din New Orleans.

OLAS Altas este plaja de referinta din Mazatlan, situata in partea de sud a orasului, la cativa metri de centrul istoric. La sectiunea de promenada, in apropiere, veti putea vedea mai multe monumente, cum ar fi El Venado, o statuie a unui cerb cu referire la etimologia numelui orasului, Monumentul Pedro Infante, Monumentul Femeia Mazatleca. North Beach este situata in zona centrala a orasului. Aici se puteti gasi Monumentul Pescarilor. Playa Sabalo este situata in partea de nord a orasului, Playa Cerritos este o extensie a Playa Sabalo, iar Sandy Dolphin este situat la nord de zona turistica a orasului.

Gurmanzii se vor bucura de o varietate de restaurante, de la baraci rustice pe plaja la curtile romantice. Crevetii sunt preparati de bucatarii locali in numeroase moduri.

La Mazatlan veti ajunge prin intermediul autostrazilor, aeroportului international sau cu o nava. Odata ce ajungeti, va veti putea alege cazarea: de la mici hoteluri de familie la proprietati de lux in Zona Dorada.

Mazatlan