Informatii utile Mazatlan

Date generale


Moneda: Peso mexican (pl.
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -07:00

Mazatlan este recunoscuta pentru


plaja
pescuit
istorie
tiroliana
acvariu
gastronomie

Cand este indicat sa mergeti in vacanta in Mazatlan

Mazatlan se bucura de un climat tropical, cu umiditate moderata si caldura pe tot parcursul anului. Situat la sud de Tropicul Racului, Mazatlan se bucura de o clima temperat semi-tropicala pe tot parcursul anului. Temperatura medie este cuprinsa intre 25 si 30° C. Cu o medie de 300 de zile insorite pe an, aici veti gasi mereu vreme de plaja.

Temperaturi medii lunare in Mazatlan, Mexic

Ce sa luati in bagaj

Avand in vedere ca Mazatlan are o vreme frumoasa pe tot parcursul anului, adaugati in bagaj haine confortabile, preferabil din bumbac. Nu uitati medicamentele uzuale prescrise de medicul dumneavoastra, produse cosmetice – inclusiv cele de protectie solara- si aparatul de fotografiat.

Transportul in Mazatlan

Veti gasi taxiuri in Mazatlán, dar este recomandat sa negociati pretul cu soferul, obtinand in acest fel o reducere substantiala.

Exista doua tipuri diferite de autobuze care circula in Mazatlán. Cele mai mari, verzi, fac legatura cu plaja si au statie la Rafael Buelna Anvenue. Acestea sunt echivalentul unor autocare, fiind foarte bine dotate cu aer conditionat. Un bilet costa aproximativ 0.70 $/ pe calatorie. Orasul este, de asemenea, deservit de autobuze regulate locale, care sunt mai ieftine - in jur de 0.45 $. Aceste autobuze deservesc intregul oras.

Transportul in oras este in principal motorizat, cu exceptia Histórico Centro, care este un cartier foarte frumos ce poate fi vizitat mergand pe jos. Veti putea, de asemenea, sa inchiriati o masina.

Shopping in Mazatlan

Cele mai multe dintre magazine sunt situate in Centro Histórico. Aveti posibilitatea sa achizitionati produse deosebite, la preturi cu mult mai mici decat in mall-uri. In Zona de aur veti gasi produse la preturi ridicate. La Gran Plaza Mall veti gasi mai multe magazine din care puteti achizitiona de la haine la alimente (desi scumpe).

Mazatlan