Despre Merida (MX)

Merida este capitala statului mexican Yucatan si de cel mai mare oras din Peninsula Yucatan. Acesta este situat in nord-vest statului, la aproximativ 35 km de Golful Mexic.

Merida este un oras modern, cosmopolit, cu muzee, galerii de arta, restaurante, magazine si buticuri. Un centru important al comertului, Merida Yucatan este considerat unul dintre cele mai importante locuri pentru a experimenta patrimoniului Maya. Merida a fost fondat in 1542 de catre Francisco de Montejo si construit pe locul unei vechi civilizatii Maya. Dupa sosirea spaniola, aceasta asezare cu cinci piramide principale a fost distrusa si ruinele au folosit in constructia catedralei Merida si a altor cladiri importante.

Orasul se mandreste cu al doilea cel mai mare centru istoric din Mexic. Ca rezultat al locatiei geografice, puternica influenta spaniola si izolarea de alte parti din Mexic, Merida si-a dezvoltat o identitate distincta culturala si politica.

Muzica si dansul traditional de Yucatan este cunoscut sub numele de Vaqueria. Acesta joaca un rol important la sarbatoarea Vaquerías.

Merida (MX)