Informatii utile Merida (MX)

Date generale


Moneda: Peso mexican (pl.
Limba oficiala: Spaniola
Fus orar: GMT -06:00

Merida (MX) este recunoscuta pentru


cultura
gastronomie
muzee

Cand este indicat sa vizitati orasul Merida

Merida are un climat tropical umed si uscat. Temperatura medie anuala este de maxim 33° C, variind de la 28° C in luna ianuarie pana la 36° C in luna mai, insa frecvent temperaturile cresc peste 38° C. Temperatura minima este de 18° C in luna ianuarie si de 23° C in mai si iunie. Sezonul ploios se desfasoara in perioada iunie-octombrie, asociat cu musonul mexican.

Temperaturi medii lunare in Merida, Mexic

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagajul dumneavoastra pentru vacanta la Merida hainele potrivite sezonului ales; incaltaminte comoda; articole de toaleta si consumabile medicale. Camera foto reprezinta o necesitate, in cazul in care doriti sa imortalizati cele mai frumoase momente ale sejurului

Transportul in Merida

Orasul este deservit cu autobuze de catre 4 firme de transport locale: Unión de Camioneros de Yucatán (UTC), Alianza de Camioneros de Yucatan (ACY), Rápidos de Merida si Minis 2000. Transportul cu autobuzul ofera aceleasi conditii ca si in orasele mai mari, cum ar fi Guadalajara sau Mexico City.

Taxiurile pot fi gasite fie la unul din multele locuri predefinite din oras (Taxi de Sitio), fie chemate prin telefon.

Un alt tip de serviciu de taxi este numit "Colectivo". Taxiurile Colectivo functioneaza ca autobuzele mici pe o ruta predefinita si pentru un tarif mic.

Shopping in Merida

Merida este renumit pentru guayabera, o camasa pentru barbati. Guayaberas traditionale sunt albe, realizate din bumbac si de multe ori brodate. Aici veti gasi, de asemenea, hipiles rochii sau tunici purtate de femeile indigene din regiune. Hipiles sunt de multe ori de culoare alba cu modele colorate brodate.

Hamacele pe care le veti gasi in Merida sunt de o calitate foarte buna si sunt lucrate din bumbac. Sunt extrem de populare si utilizate in mod obisnuit in intreaga regiune.

Merida (MX)